dijous, de juny 30, 2005

Babel ens visita


D'un temps ençà, les estadístiques de Sitemeter donen l'idioma del navegador dels visitants. Fins fa unes setmanes, el 100% dels usuaris tenien suposadament l'anglès com a idioma del navegador, però òbviament no era així.

Ahir la distribució d'idiomes dels meus visitants era la següent:

Espanyol 57%
Anglès 20%
Català 8%
Alemany 4%
Neerlandès 2%
Italià 2%
Turc, rus, francès, japonès i danès 1% cadascun
Desconegut 2%

Crida l'atenció que només un 8% dels visitants tenen el navegador en català. El predomini de l'espanyol l'explico per dues raons:

a) Tinc un fotimer de visites mexicanes i llatinoamericanes en general, que cerquen imatges de tunas cardonas, chile pasilla i coses semblants. O informació textual sobre temes mexicans, com Los Churumbeles de España, Nuevo Laredo (Tamaulipas), Dolores Hidalgo, o qualsevol altre dels temes que he tocat.

b) No sé si la majoria, però molts dels visitants catalans (suposo que ho són els què em visiten des de Catapings o Bitàcoles) tenen instal·lat el MS Explorer en espanyol.

Els visitants en anglès arriben més o menys per atzar, però molts cerquen imatges del Ford Mustang que vaig penjar una dia al blog, o temes mexicans o de la frontera. La resta d'idiomes ballen d'un dia a l'altre. Aquí podeu veure les estadístiques d'idioma actuals, en un gràfic de pastís.

Parlant de gràfics de pastís, això em recorda com flipava quan vaig fer els meus primers gràfics de pastís amb el Lotus 123. O era amb el Harvard Graphics?
... Apareixien a la pantalla verd fosforescent del meu XT 8088 sense disc dur i 256 KB de memòria RAM. Em sentia com un astronauta dins una nau espacial...

5 comentaris:

mai9 ha dit...

el meu navegador té posat el English, i vinc sovint de catapings, o de bloglines. i visc a bcn.

Geococcyx ha dit...

Bé, no he fet una revisió exhaustiva de tothom qui em visita. Tens el Firefox? Tens la versió en-US o és que has triat l'anglès a Opcions/General/Idiomes?

mai9 ha dit...

venia per defecte a "en-US", però mira, ara ho he canviat a "ca" :)

Anònim ha dit...

tens molta sort, perquè al meu bloc, sitemeter em manté el gràfic amb un 100% d'unknows. Que els hi pagues alguna cosa?

Geococcyx ha dit...

Molta gent no sap que al Firefox o al Mozilla es poden configurar els idiomes preferits per veure les pàgines (en el cas de pàgines multilingües sensibles a aquesta selecció). Se'n poden triar uns quants per ordre de preferència. A la pràctica poques pàgines estan preparades per tenir-ho en compte.

I per cert, Ramon, el Sitemeter que tinc és el gratuït. Es veu que aquest comptador no es comporta igual amb tothom...

Salutacions