dijous, de març 24, 2005

Shane i altres herbes


Una altra ganga de l'oest

Després de High noon, seguim gastant en pel·licules a bon preu. Aquest cop un altre excel·lent western: Shane (1953). I amb uns paisatges que treuen l'alè. Per només $69 (4.8€). Un altre cop, múltiples títols per a un mateix film:

Shane
Shane el desconocido (MX)
Raíces profundas (ES)
Arrels profundes (TV3, traducció de traducció)

Ahir vaig comprar al Sanborns els DVD d'American Beauty i Lost in translation, tot per $99 (6€). Acabo de veure Lost..., que encara no l'havia vista. I m'ha agradat molt, i em sembla que quan acabi aquest post la tornaré a veure...

Però aquesta Semana Mayor estic tenint un petit empatx de Cantinflas, Pedro Infante i altres herbes. I els habituals d'aquest bloc ja us podeu figurar perquè. Avui precisament hem vist Jesusita en Chihuahua (1942), de René Cardona, un director-actor d'origen cubà que va desenvolupar la seva obra a Mèxic. A Jesusita..., Valentín Terrazas (Pedro Infante) ha guanyat les eleccions municipals al seu rival polític... Felipe González! (René Cardona). Una vaquera amb pistoles anomenada Jesusita es vol casar amb un home que sigui más hombre que yo... I aquest sembla que sigui l'esmentat Felipe González. En Valentín va al darrera de la Teresita, que al seu torn va al darrera d'en Felipe. No segueixo...

La pel·lícula els pinta tan rucs els chihuahuenses, que van haver de posar als títols de crèdit una espècie de disclaimer:

Esta película se desarrolla en un pueblo imaginario del Estado de Chihuahua, y sus personajes y costumbres son fantasía del autor.
Dedicamos esta producción a la raza noble y valiente del Norte de nuestra República.


Per si de cas...