dimarts, de juny 08, 2004

Mèxic a dues velocitats

Crida l'atenció les dues velocitats a què es belluga el país. En aquesta ciutat, pots anar a comprar al Walmart a les 7 del matí, de dilluns a diumenge. Les classes a la universitat comencen també a les 7 del matí, que déu n'hi do! Pots trucar a les 7 del matí al repartidor de garrafes d'aigua (això mereix un altre apunt al diari), i et porten al cap d'una estona unes garrafes d'aigua potable de 5 "US gallons" (19 litres), i te les pugen, si cal, a un 3r pis, per una propina, esclar.

Per tant, hi ha qui porta una marxa considerable, de matinar i oferir serveis de bon matí. En canvi, hi ha quioscs de diaris que obren a 2/4 d'onze o les onze, i els diàris de Mèxic (Ciutat de Mèxic) no arriben fins dotze o la una. Hi ha moltes botigues a les "plazas" (centres comercials tipus "malls" o "moles", que diuen aquí...) que obren també a les 10:30-10:40. La lavanderia "obre a les 9:00", però no hi podem anar abans de les 9:30-9:45 (està tancada).

Per sort ja tenim una d'aquestes fabuloses rentadores amb l'eix vertical, que centrifuguen sense desquilibrar-se mai, ni t'hi has d'ajupir per ficar i treure la roba. Visca l'hemisferi occidental!