dijous, d’octubre 05, 2006

Conjugadors en línia

.
Fa dos anys vaig parlar d'un útil conjugador de verbs francesos en línea (Le devoir conjugal), de Martin Beaudoin, de la Universitat d'Alberta. Al meu apunt (El dèbit conjugal) vaig jugar amb el doble sentit amb què es va donar aquest nom al conjugador. Al final em preguntava quan tindríem un Le devoir conjugal dels verbs catalans. De fa un temps, veig que el diccionari en línia de l'Enciclopèdia Catalana inclou la conjugació dels verbs. No sé des de quan: potser des de sempre i no m'hi havia fixat... Visiteu la conjugació del verb veure, on es pot comprovar, per exemple que el present de subjuntiu de "nosaltres" és vegem i no veiem, com semblen haver oblidat alguns populars periodistes audiovisuals. Aquesta qüestió l'havia comentat a La mort del subjuntiu.

Hi ha un altre conjugador en línia (El Conjugador), que inclou les diferents formes verbals admeses per l'IEC, quan n'hi ha més d'una. Vegeu (vegeu!) el verb cantar, per exemple. Més novetat encara (per a mí, si més no) és que aquest conjugador és accessible des de la finestra de cerca integrada del Firefox (racó superior dret del navegador). Per integrar-hi el conjugador cal accedir abans a aquesta pàgina de Softcatalà i fer clic a l'enllaç "El Conjugador": s'executarà un javascript que afegirà el conjugador a la cerca integrada del Firefox.

El diccionari de l'IEC també es pot afegir a la cerca integrada. De la manera més atenta, com diuen aquí, demano a l'IEC: quan serà accessible el DCVB a través de la cerca integrada del Firefox?
.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

ep! que també pot ser veieu l'imperatiu, segons el propi conjugador.

Geococcyx ha dit...

Ja tens raó! No l'havia consultat, l'imperatiu...