dissabte, de juny 05, 2004

e-notícies i l'autoodi

De vegades llegeixo e-noticíes (http://www.e-noticies.com). Al principi m’agradava el seu aire de "confidencial" amateur, farcit tanmateix de notícies i tafaneries que no apareixien als diaris “de veritat”. També cal dir que les “confidències” sovint no tenien cap interès, o eren referències a articles o notícies d’altres mitjans (més amateurisme). En tot cas, la possibilitat de comentar les notícies, estil bitàcola, és un plus d’aquest diari.

D’ençà que les confidències van passar pràcticament al “Confidencial x 2”, de pagament, e-notícies se sembla més a un diari electrònic convencional. En tot cas, avui us volia parlar de l’autoodi inconscient (?), però reconcentrat, del seu director, en Xavier Rius. Que per primer cop un govern espanyol demana alguna mena de reconeixement del català a Europa: això són collonades! I, a més, com deia ahir al seu diari, “ens donaran pel sac”. Anem bé, si sortim a jugar el partit amb aquesta moral...

Si un diputat d’ERC vol parlar al Congrés espanyol en català, és que “fa el ridícul”. Com que l’arxiu públic d’e-notícies és limitat, no he pogut rescatar altres perles del Xavier Rius, però sóc conscient d’haver-ne llegides unes quantes més. Déu n’hi do, el Xavier Rius.

Per què els catalans hem interioritzat tan a la perfecció el cànon espanyol sobre allò que és ridícul que faci un català? Per què tenim predicadors de l’autoodi a totes les tribunes públiques de Catalunya?