dimarts, de febrer 22, 2005

Radiovisió


Foto de Geococcyx

José Gutiérrez Vivó porta 30 anys fent ràdio com a líder d'audiència amb el programa Monitor. D'un temps ençà s'ha permès desbordar el mitjà radiofònic, amb un diari de paper, Diario Monitor (el diari que es llegeix i s'escolta), que es ven força bé.

La novetat ara és que des d'ahir José Gutiérrez televisa el seu programa de ràdio pel canal 52 (canal 222 de DirecTV). Retransmissió televisada d'un programa de ràdio! No deu ser el primer, però no ho havia vist mai. Mig en broma hem sentit a dir que tal programa de TV era ràdio televisada. També a la televisió, als seus inicis, feien radio televisada.

En Gutiérrez Vivó fa autèntica ràdio televisada. L'estudi de ràdio transmès en directe. Anem malament. Sentint el què diu i veient el que veig, trobo que amb l'àudio ja en tinc prou, que no em cal veure la nàpia del Gutiérrez Vivó ocupant mitja pantalla.

Amb l'agravant que amb la necessitat de mirar i somriure a la càmera el periodista perd caràcter, és una mica menys Gutiérrez Vivó. Per cert, apareix una mica estàtic. No sé si pel poc costum de sortir a la tele, pels auriculars de mida caguama que porta, o perquè potser té artrosi a les cervicals.

Amb aquesta iniciativa, i gràcies al satèl·lit, Monitor MVS accedix així al sucós mercat de televisio dels Estats Units: el mercat televisiu hispanòfon estatunidenc (30-35 milions) és més gran en dòlars que el mercat mexicà, de 105 milions de persones.

Llarga vista a la radiovisió gutierrezvivonenca!

P.S.: El segon dia, trobo que ja m'hi acostumo...