dilluns, de febrer 28, 2005

Ja mengem mangos



Els mangos ja han arribat. Fa quinze dies que ja trobem i comprem mango ataúlfo a l'hipermercat. És una fruita d'estiu, i realment no se'n troba tot l'any. Però, com passa amb tantes altres fruites, la temporada comença molt primerenca i s'allarga insospitadament, fins a cobrir mig any o més.

M'encanten els mangos en dejú, abans del cafè amb llet, com a postres del dinar o del sopar, a mitjan matí.... També se'ls mengen enfarinats amb chile vermell coent en pols, i clavats a un pal, com un caramel de pal (paleta): són els mangos con chile. Jo no ho faig, perquè no em vull convertir en un consumidor habitual i compulsiu d'Hemoal.

Aquests de la foto encara són carets, sobretot a l'hipermercat, $24/kg (1.7 EUR/kg). No ho trobareu pas car, però penseu que aquest hivern venien taronges a $3,30/kg! És dir, 24 cèntims d'EUR el quilo!

Si viatgeu a Mèxic, no deixeu de passar per un mercat a veure preus. No en veureu cap, perquè no en posen, de preu. Però demaneu preus, i tot i que la vostra cara de guiri provocarà una automàtica i considerable inflació local, encara els trobareu barats. Si no, passeu per la Comercial Mexicana, el Gigante, l'Aurrerá, el Walmart o el Carrefour - aquí sí que etiqueten els preu - i ja ho veureu...