dimarts, de novembre 30, 2004

Ambulants: la creu

La cara dels ambulants, de l'economia informal en general, la vèiem ahir: és una vàlvula d'escapament contra la misèria i el descontentament, fins i tot contra una certa delinqüència.

La creu, és que l'economia submergida no paga impostos, i cada cop menys gent en paga. Sense impostos no cal dir que no es poden pagar les infrastructures de comunicacions que el país necessita, ni els serveis socials, ni l'educació, ni la sanitat... També, de vegades, el sector informal té comportaments gangsterils que no ajuden a consolidació de la democràcia, ni al creixement econòmic.

FIL de Guadalajara

Estan passant coses molt interessants a la fira del llibre de Guadalaja, Jalisco, i també a la Universitat de Guadalajara i al Colegio de Jalisco, com un homenatge a l'exili català de la guerra d'Espanya. Si vaig a la fira, ja us en faré 5 cèntims.

Només dir que en aquesta Ciutat no queda gaire rastre del 24.000 exiliats catalans de la guerra d'Espanya. Els únics mexicans d'origen català que conec són d'origen anterior a l'exili, i em sembla que no tenen gaire simpatia pel nombrós i fecund exili català a Mèxic.