divendres, de gener 20, 2006

Colom i altres herbes


Em va passar desapecebuda una notícia del 13 de gener sobre unes proves d'ADN que faran a les despulles del fill de Cristòfol Colom i a uns quants catalans vius de cognom Colom, per veure si el descobridor era català. He trobat la notícia accidentalment a The Guardian. Sembla que tot això ve dels estudis previs de Jordi Bilbeny, dels què es va fer ressó el Discovery Channel. Si al final es confirma que Colom era català o mallorquí, això seria, sobretot, una prova irrefutable que fa 500 anys els castellans ja ens aixecaven la camisa. La qual cosa no em faria gaire feliç...

Sense res a veure, us passo aquest - com sempre - corrosiu article de Matías Vallés al Diario de Mallorca, titulat Malloquinas desnudas.

I Laura, efectivament, no estic gaire per memes, però la proverbial cortesia mestissa mexicana ja se'm deu haver encomanat. I què menys que contestar al meme que m'encarrega la gairebé única lectora i comentarista que tinc... Pròximament...

11 comentaris:

Anònim ha dit...

No comento gaire però et vaig llegint, i m'agrada fer-ho.

Mary Lee

Laura ha dit...

:) mira que bé.. De fet no és obligació, no passa res, seguiré entrant i comentant ;)

Doncs jo si crec que era Català, i , tant de bo ho sigui, perquè la notícia tindrà ressó internacional! que a aquestes altures hi ha gent que encara no sap on és Catalunya. Un petó

Anònim ha dit...

a)Ossifar, ja tenia una cançó reclamant en Cristofol Colom com a Mallorquí(de Felanitx a Washintong!).
Un petit record pels Ossifar i les estones de riure!!

b)en Matías Vallés és un Crack. (en Majúscules!)

c)posa't un programet d'aquells per veure les estadístiques de la gent que entra, des d'on entra, amb quin programari,...A part de que descobriràs moltes curiositats (potser tens un lector incondicional a Rwuanda) també te'n donaràs compte dels seguidors que tens!!!

Quico Ventalló ha dit...

Jo també et llegeixo homeeee
I ara vaig a mirar que diu el Matíes Vallès...que no sé qui és :)

Geococcyx ha dit...

Benvinguda Mary Lee: bon nom. Deus ser cosina (o cosí) de la Mary Lou que cantava el Ricky Nelson...

Laura: tu sempre optimista. Ben bé pot ser que ho fos, el Colom de Catalunya o de Mallorca. Jo dic que si han d'analitzar ADN que analitzin el de l'Àngel Colom i Colom (6 ales), que és Colom pels quatre cantons.

ccs: Ja fa temps que tinc el Sitemeter, i no tinc cap visitant habitual de Rwanda, però sí de Sa Cabaneta, Noruega, Dallas, Mountain View, el Clot, el DF o Son Ferriol. Tinc controlat el nombre de visites i pàgines visitades etc... Els Ossifar no els vaig arribar a conèixer, jo ja vivia a Catalunya i no m'arribaven. I el Matías és efectivament un crack (dic jo: quantes hores dedica cada dia a esmolar l'enginy, o ja li va venir esmolat de fàbrica??)

Tristany: també et tinc controlat ;), el Matías Vallès és imprescindible, a la pàgina "Última" del Diario de Mallorca (en qüestions nacionals no coincidim massa, per això,...)

Anònim ha dit...

Doncs què vols que et digui... A mi no sé si magradaria... crec que no, els va servir un continent en safata, i després ell i la seva famíla barallant-se per un almirallat, per diners. Si fos català, no me'n sentiria orgullós, de Colom.

Anònim ha dit...

Jo també sóc lectora teva, però si es veritat que fins ara no havia comentat res. Ja fa un temps que us segueixo a tu i a la Laura. Tinc contacte amb un mexicà que em té himnotitzada. I buscant descobrir tot el que em pogués acostar a ell, us vaig localitzar. Volia conèixer Mèxic amb ulls catalans. Gràcies per tot tot el que m´heu fet descobrir i t´animo a explicar més curiositats del lloc i la gent. És un plaer llegir-te.
Ja fa temps vaig sentir que existia un reportatge sobre Colom que havia d´emetre TV3. La veritat és que mai l´he pogut arribar a veure, però comentaven que era molt interessant tot el que dèien i com justificaven el seu origen català. Em van deixar bastant convençuda. Tan de bó poguem veure´l algun dia. Un petó ben fort i espero continuar comentant el que escrius. GEMMA.

Geococcyx ha dit...

Hola Gemma, benvinguda.
Vigila que és moooolt perillós, eh? estar hipnotitzada per un mexicà ;D, pots acabar envoltada de "yucas y nopales", i criant "chilpayates" a 9.000 km del teu país, però com diu aquell, "sarna con gusto..."
salut, i passa a saludar de tant en tant.

Anònim ha dit...

Que consti que jo també et llegeixo!

Des de fa més 'un any, i gairebé a diari.

Jordi, DF

Geococcyx ha dit...

Hola Jordi, benvingut, em penso que un dia em vas comentar. Com ho portes això de viure a la megàpolis?

Anònim ha dit...

Apart de seguir buscant feina, no pas malament. Es que jo soc aborígen del ciment i aquest no es pas el primer cop.
A veure com em surten les coses, ja veurem.
Jordi, DF