dilluns, de gener 09, 2006

Adreces d'interès actives

.


Amb aquest nom tan compacte han batejat a Softcatalà els live bookmarks del Firefox 1.5. En diré AIA. Un servidor, fins ara immune i impermeable a l'RSS i a l'Atom, ha descobert les AIA del Firefox, que serveixen com a lectors dinàmics de continguts a la xarxa.

A la carpeta d'adreces d'interès o, en particular, a la pràctica barra d'eines de les adreces d'interès (més compacitat...) podeu posar-hi un botó d'AIA. Fent clic sobre aquest botó es desplega la llista actualitzada d'articles o apunts més recents del lloc relacionat.

Per crear-ne una de nova, aneu a Adreces d'interès/Gestiona les adreces d'interès. En la finestra que s'obre, aneu a Fitxer/Nova adreça d'interès activa, i en la nova finestreta que s'obre només cal donar un títol a l'AIA i introduir l'URL de la font (que serà un fitxer RSS o Atom, en format XML pel què sembla).

Pàgina de descàrrega del Firefox 1.5 a Softcatalà

5 comentaris:

Laura ha dit...

friki ;) que passis un bon dia!

Anònim ha dit...

És curiós veure les meues anotacions com exemples de l'AIA (no sabia exactament per a què servia aquesta icona de la part inferior dreta). Sembla molt útil, tot i que amb el Wordpress, que és el que utilitzo jo, també puc ordenar els posts nous dels altres (si tenen Atom i RSS), utilitzant un plugin. Ara, això és més complicat de fer.

Salut

Geococcyx ha dit...

Ara he provat el Thunderbird com a eina de subscripció de blogs i va de conya...

Salut Laura, també ;-)

Anònim ha dit...

Thunderbird està molt bé. Hi ha a qui li agrada l'extensió Sage pel Firefox.

Jo uso aKregator, de l'escriptori lliure KDE. Lirefea --més pels GNU/Linux Ubuntu-- també està prou bé.

Per Windows hi ha un lector (agregadors, en diuen) lliure: Feedreader. El comento aquí, entre d'altres detalls (massa detalls i tot :D)

Haig de confessar que la lectura amb RSS va fer que posés en "no rebre missatges" la subscripció als avisos que envies pels canvis a aquest blog. Ja et veig amb els RSS i és més còmode trobar-m'ho tot allà mateix :).

Geococcyx ha dit...

Benjamí: Vaig veure que ho tenies per no rebre els missatges, i vaig suposar això del feed.

He vist la pàgina del Feedreader i sembla interessant, però amb el compte de News & Blogs del Thunderbird ja no em cal obrir un altre programa...