dissabte, de gener 29, 2005

Punxar la roda

Punxar la roda en aquesta ciutat mexicana és la cosa més habitual del món. El paviment és tan criminal, que he punxat 3-4 vegades en 8 mesos. Naturalment, la ciutat és plena de llanteras i vulcanizadoras, disposades a aprofitar el mercat. Pertot hi ha xibius per caçar tords, que deia l'avi de Lo Ruc. En tinc tres a menys de cinc minuts de casa.

Si punxes i portes eines, i roda de recanvi (molta gent no en porta), pots canviar la roda i portar-la a la vulcanitzadora. Et cobraran entre $30 i $70 (segons la cara que facis, i el teu accent mexicà o estranger). Estem parlant de 2,00-4,70 EUR. Per aquest preu potser et deixarien entrar a un taller mecànic de Barcelona... Bé, jo ja he aconseguit recórrer el camí dels $70 fins els $30, a base de fer le parcour du combatant pels tallers, de donar a entendre que conec el mercat, i d'imitar l'accent del Mario Moreno (en aquest capítol encara tinc un llarg camí a recórrer!).

A la ciutat, si no portes eines o roda... No passa res! Arribes a peu a la vulcanizadora més propera, i un noi en bicicleta vindrà a desmuntar la roda, se l'emportarà sobre el manillar, i en 15 minuts te la tornarà reparada. Tot això per un cost addicional de $35-60, també segons com et calibrin... Igualment, he fet el recorregut descendent fins els $35.

Total, $65 (4,30 EUR) i la propina, servei a domicili.