dilluns, de gener 31, 2005

Marigol i els cabells drets


Ahir la meva mare em va trucar i em va fer saber dues coses: que el Barça havia contractat una jugadora mexicana, i que ella havia fet tres gols en el seu primer partit amb l'equip. Una petita apoteosi. Ha resultat ser la Maribel Domínguez (Marigol), qui va intentar jugar a la lliga varonil mexicana (així en diuen). La meva mare ha sentenciat que hi podria jugar perfectament.

Ja veieu que no dec ser gaire futboler. He decidit anar a l'Universal a veure què en deien els mexicans. Bé els periodistes força entusiasmats. Aquí hi ha una breu crònica elogiosa del partit, amb el títol de Causa conmoción. Aquí hi ha una galeria de fotos de la noia jugant el partit.

La cosa canvia quan entrem als fòrums dels lectors. Però considerablement. Quan va arribar a Barcelona, abans de fer els gols, la pregunta que feien als lectors era:

¿Cómo ves la oportunidad de la mexicana en España?

Poseu-vos el cinturó de seguretat i la cervellera, i prepareu-vos a llegir les opinions dels lectors. Ja sabem que als fòrums la gent és molt estripada, però no havia vist mai una combinació tan explosiva de racisme, sexisme i classisme. Encara tinc els cabells drets. No tothom diu bestieses, però Déu n-hi do!

La posen de changa i naca frijolera en avall... El racisme europeu ha fet història, i segueix viu, però s'intenta combatre. El racisme llatinoamericà és un racisme no declarat, i per aquest motiu tolerat i integrat a la vida quotidiana. Un dia en parlaré.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

et puc dir pq vaig ser-hi al camp veient-la, q totes les espectatives q ens vam crear amb la Marigol, han estat del tot certes.A mes sol per ella el camp es va omplir, cosa extranya en la lliga femenina.
Aixo de q podria jugar amb els homes ja es una altre historia, el futbol espanyol está fet per jugadors forts i amb resistencia, i be la Marigol encara q m'agrada el seu joc no la veig.Aixo si juga millor q molts jugadors de "la liga de las estrellas"...
posted by yogui
http://www.lamevaweb.info/1153

Geococcyx ha dit...

No sabia ni que existia el camp annex al Miniestadi, i pel que em dius, sembla que n'ets assidu visitant. La teva afició futbolera deu ser de proporcions astronòmiques...

Sembla que el futbol femení guanyarà aficionats amb el fitxage. Avui he vist a la tele mexicana el Márquez i la Fernández...

Salut Yogui

Geococcyx ha dit...

Per cert, es diu DOMÍNGUEZ. Que dic jo, Fernández...