divendres, de gener 07, 2005

Filmoteca casolana


Com diria el Borbó, és motiu de gran satisfacció veure com va creixent la improvisada filmoteca casolana, a base de DVD que anem comprant - procurem- per sota de $100 o, en tot cas, de $150.

Bé, això és una ruïna, comparat amb els $20 que pagues al carrer pels films piratejats en format SVCD o DiVX. O tant senzill que seria descarregar les pel·lícules amb l'eMule (el programa més popular ara mateix a Softcatalà), ara que tinc ADSL a $400 al mes. Però no. M'agrada aprofitar al màxim la pantalla 16:9 de 32 polzades, sense que s'hagin de veure els píxels de la mida d'un segell de correus.

Petit problema: els DVD són de format Regió 4 (Amèrica Llatina i Carib), o bé Regió 1 (EUA) i 4, i no es poden veure en aparells de DVD europeus. Sabeu si venen aparells multizona a Europa?

La llista de films és una mica eclèctica. Avui obviaré els films de l'època daurada, i no tan daurada, del cinema mexicà, que compra la meva sogra quan ens ve a veure:

Casablanca (1942)
Father of the bride (1950)
Rio Bravo (1958)
The magnificient seven (1960)
3 days of the Condor (1975)
Goodfellas (1990)
The bridges of Madison County (1995)
Los amantes del círculo polar (1998)
La virgen de los Sicarios (2000)
The hours (2002)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Una mica tard, però et contesto la teva pregunta sobre aparells multizona a Europa. N'hi ha molts i molt barats. De fet, també n'hi ha que diuen oficialment que no es pot, però sí que es pot (amb algún petit truc). Per exemple, un Rimax o un Wortex que els pots trobar per menys de 80€, aquí, a Barcelona, és clar. També en pots comprar als USA, que potser et costarà menys (ja que teniu el lliure comerç, crec). Aquí pots trobar més informació i comentaris:

http://www.videohelp.com/dvdplayers

en els que es poden fer multizona, et posarà com fer-ho (o t'ho dirà directament, o t'enviarà a un lligam que hi diu Region Code Hack, que ja et pots uposar el que vol dir).

Geococcyx ha dit...

Moltes gràcies! Em quedo més tranquil al respecte. Suposo que això del multizona es generalitzarà amb els anys.

Tinc un LG que reprodueix zones 1 i 4 (EUA i Amèrica LLatina), però al manual no ho diu en lloc. A la botiga em deien: avui gairebé són tots zona 1 i 4, però jo no m'ho acabava de creure. Vaig llogar un DVD zona 1 (aquí n'hi ha als video clubs) i efectivament també el reprodueix.

Gràcies!