dimarts, de febrer 05, 2008

Poble d'indis



Aquestes rajoles expliquen l'origen d'un poble on s'hi van assentar indis otomíes i guachichiles a primers del segle XVII, sota l'autoritat dels conqueridors. Aquesta divisió de la vila (poble de dalt, poble de baix), avui aparentment superada, em recorda el que em contaven de la Vila Vella i la Vila Nova d'Esporles, a Mallorca.


Els paletes no van acabar de compondre bé el trencaclosques i, si llegiu el text amb cura veureu que hi ha una transposició de rajoles que altera les dues darreres línies de text:

...de los el Capitán D indios Juan
Domín 4 de Mayo de guez. 1610

Traducció automàtica d'aquest text: en es fr

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Tens un premi (bastant lleig, però que fa gràcia) a http://transeunt.balearweb.net

Salut

Geococcyx ha dit...

No puc més que agrair el premi, segurament immerescut. Moltes gràcies, Pep, ets un dels quatre lectors, no sé si freqüent ocasional, del blog.

Ara bé, les normes del premi són incompatibles amb la meva timidesa, i no em puc imaginar repartint premis a blogs de gent que no conec o que visit ocasionalment perquè no tinc prou temps de visitar-ne gaires.

Moltes gràcies pel detall, però no entraré a la roda... :-(

Anònim ha dit...

Pues el detalle del error de los azulejos se merece un premio. ¿Cómo se puede ser tan valemadrista como para fabricar algo así? ¡Y para plantarlo ahí, y a la fregada!

Geococcyx ha dit...

No és només unes rajoles canviades de lloc, és que estan posades amb el cul, enganxades de qualsevol manera. Sembla que els paletes no tenien gaire ofici.