dimecres, de febrer 20, 2008

M'abonaré a TV Martí

Avui he presenciat per TVCI un esdeveniment còsmic i esfereïdor: Mònica Terribas parlant de la renúncia de Fidel Castro amb un senyor el nom del qual no recordo i, de fet, m'estimo més no recordar. En direm el senyor X, que podríem qualificar de castrista català no declarat (com a mínim no declarat per la Sra. Terribas), representant de no sé quina associació de col·laboració amb Cuba.

En tota la conversa no s'ha esmentat mai la paraula dictadura per referir-se al règim cubà. Diria que tan sols no he sentit parlar del règim cubà. El senyor X ha dit que no es podia comparar una futura transició cubana amb la transició espanyola, perquè a Cuba - ha vingut a dir - ja hi ha democràcia (la incisiva Terribas ni s'ha immutat). El senyor X ha parlat del bloqueig a Cuba, quan de fet no hi ha un bloqueig sinó un embargament (la incisiva Terribas tampoc no s'ha immutat). Tots dos han esmentat el cas del noi que va interpel·lar Ricardo Alarcón com un exemple d'obertura del règim cubà. Estem salvats.

M'han vingut ganes de posar TV Martí (la televisió de la gusanera), que es veu pel satèl·lit Hispasat, igual que TVCI, per desintoxicar-me una mica. Una probadita, potser per abonar-me definitivament a TV Martí. Ho he fet, però m'hi he trobat els imitadors habituals de Castro i companyia, amb la novetat, ara, d'un home que fa de Raul Castro. De gràcia, ben poca. Feia temps que no posava TV Martí, i fan programes més seriosos que aquest. Se m'acut fer una comparació entre TV3 i TV Martí, en termes d'objectivitat i honestedat professional.

Colofó

Parlant de Martí, Vicent Partal deia avui que José Martí era del Grau de València i segurament parlava català encara que ningú no ho ha demostrat. Certament, tots tenim temes que ens obsessionen, com a mi, per exemple, els mezquites, les alzines, els cels de l'altiplà i la perplexitat del nouvingut. Però potser Partal aquí ha fet llarg. És aventurat afirmar que José Martí era del Grau: va néixer a l'Havana, fill d'un valencià i d'una canària. No es pot descartar que parlés català, però per l'entorn geogràfic i familiar jo apostaria que no, encara que ningú no ho ha demostrat.

Traducció automàtica d'aquest text: en es fr

3 comentaris:

mai9 ha dit...

ah... m'encanta aquest bloc =)

Anònim ha dit...

TVC no es pot mirar. La miro tan poc com puc però a vegades se m'oblida com són d'esbiaxats i hi caic de nou. Són dos minuts només, de seguida diuen alguna cosa que m'irrita per la seva poca professionalitat/"progressisme" mal entés/antiamericanisme .... i canvio de canal: cap al satèl.lit s'ha dit. El problema és que la gent de la feina beu de les fonts de can TVC i acaben sent uns enzes com una casa, això sí, sense saber-ho.
La Terribes no la puc soportar: pedant, pesada, permanentment irritada... Amb qui vol, però, com tu bé dius, si és algú del Tripartit o algun camarada no mossega...va molt fina llavors... I encara li donem premis... Aquest país nostre està malalt.

Eule

Geococcyx ha dit...

mai9, agraeixo la teva "persistència"...

Eule: si veiessis la TVC internacional... Treu-li a la TV3 les pel·lícules i sèries nord-americanes i el futbol. Suma-li les *repeticions* de Gent del barri, Ventdelplà (fins fa poc) i Zoo, o de la sèrie de torn. Quina son!

I conserva els tics sectaris dels TN i companyia. Aaaargg..