dimecres, de febrer 13, 2008

Més puresa de sang

El PRD segueix pixant fora del test, a compte de la nacionalitat mexicana de Juan Camilo Mouriño. El "certificat de mexicà de naixement" (!) que va presentar Mouriño no els ha fet el pes, als perradistes, i el seu portaveu Fernández Noroña ha estat fent un petit tour per Galícia, pagat per una emissora de ràdio mexicana, potser a la recerca de les fonts del riu Congo. En aquest cas, les fonts eren els orígens de la mare de Mouriño, que apareixia com a mexicana en l'acta de naixement de Mouriño emesa al consolat mexicà a Madrid.

Noroña diu una sèrie de mitges veritats i coses que no vénen al cas. Deia El País, fent-se ressò de les declaracions de Noroña:

Los abuelos maternos del ministro eran gallegos, lo que en aplicación de la legislación mexicana de la época, indicaría que la madre de Mouriño no pudo tener la nacionalidad mexicana y que el propio secretario de Gobernación estaría inhabilitado para ser ministro en México.

Quina bestiesa! Una persona pot ser i podia ser mexicana encara que els seus pares fossin estrangers. A l'arribada de Noroña a Mèxic, ha sortit a la llum un certificat de nacionalitat mexicana de l'àvia materna de Mouriño, on queda clar que l'avi matern de Mouriño, Camilo Terrazos, era naturalitzat mexicà, i que l'àvia materna va adquirir la nacionalitat mexicana en el moment de casar-se amb Camilo Terrazos. Això implica que la mare de Camilo Mouriño era mexicana de naixement. Aquí el certificat escanejat a El Universal (no en puc garantir l'autenticitat, però posats a creure, me'l crec més que a Fernández Noroña).

Per llegir una estona: Xenofobia de izquierda, per Enrique Krauze.


Traducció automàtica d'aquest text: en es fr