dilluns, de setembre 11, 2006

Grandiosa Inés

.

Si Inés Ferré apareix en samarreta a la CNN per les costes de Florida o del Golf de Mèxic, vol dir que la temporada dels huracans ha començat. I a fe de Déu que ha començat. Els huracans, com les figues de moro, tornen cada any, i Inés Ferré ens els anuncia, tot i que no arriben mai a aquesta part de l'altiplà mexicà. Inés Ferré, aquest cap de fibló del periodisme nord-americà, argentina emigrada als set anys a Connecticut, ens regala amb la seva professionalitat i el seu accent porteño des de qualsevol paratge arrasat - o en condicions de ser arrasat - per un huracà, tempesta o depressió tropical.

Malgrat el seu origen argentino-nord-americà, pronuncia a la catalana el seu cognom, amb una primera "e" clarament neutra, una erra ben forta, i una "e" tancada final. Coincidència? Al·lucinacions auditives? Convoco els milers de lectors argentins a aportar proves documentals d'unes possibles arrels catalanes d'Inés Ferré...

4 comentaris:

Anònim ha dit...

com va tot?

Feliç diada!

Geococcyx ha dit...

Feliç diada! Aquí la diada és dissabte que ve ;) (16-SET)

Anònim ha dit...

Hola, ja se que no és el tema, però l'altre dia vaig saber d'una novela d'una Mexicana, Isabel Turrent, editada per Planeta, ambientada a Mallorca i que tracta del tema dels xuetes. Es diu "La aguja d ela luz"

En saps alguna cosa ?

Geococcyx ha dit...

D'Isabel Turrent només havia llegit uns quants articles a la revista "Letras libres". Veig que és experta en relacions intenacionals, i que escriu regulament sobre aquest tema (la Xina, Orient Mitjà...).

La novel·la que dius és la seva primera novel·la i no l'he llegida ni tinguda a la mà. Crec que Isabel Torrent tenia una padrina que nomia Isabel Picó i Miró, que devia ser mallorquina, segons que he "mig trobat" amb el Google... D'aquí l'interès pel tema dels xuetes.

Mira aquest interessant article-entrevista amb ella, a ran de la seva novel·la.
Salut!