divendres, de setembre 15, 2006

Fox a Dolores Hidalgo


Saps què? Tornem a Dolores,
o com fer anques enrere amb una empenta del Senat

El 25 d'agost, el President Fox va refusar la invitació del batlle de Dolores Hidalgo, a celebrar el Grito en aquesta ciutat, bressol de la Independència mexicana. Ho faria, com gairebé sempre s'ha fet, al Palau Nacional, a la plaça de la Constitució de Mèxic, ocupada ja llavors per les hosts perredistes. En aquell moment, vaig plantejar uns interrogants sobre la decisió de Fox:

Ja ho ha consultat amb el seu gabinet? I amb l'Estat Major Presidencial? [...] O ha estat una maragallada de Fox? Portarà armilla antibales, per si de cas? Convocarà els no-perredistes per contrarestar l'escridassada? Acudiria el ciutadà no perredista a la crida? O más vale aquí corrió que aquí murió...?

Darrerament, AMLO havia anunciat que faria un Grito pel seu compte, des de la seu del govern del DF, a la mateixa plaça de la Constitució. Com que la cosa es posava color de hormiga, el president Fox ha cercat una sortida assenyada - no sé si digna -, consistent en que el Senat de la República li demanés al President de fer el Grito a Dolores. Així ha estat, i ahir a les 15:22 El Universal anunciava: Dará Fox el Grito en Dolores Hidalgo, Guanajuato. ¿Sa'es qué? Siempre no voy a dar el Grito en el Zócalo... Sens dubte, Dolores serà un escenari més favorable a Fox que el Zócalo de la capital.

Cartes de Mèxic a Catalunya Ràdio

Ahir, al Matí de Catalunya Ràdio, Cartes de Mèxic va ser el blog recomanat per Màrius Serra a l'espai Lecturàlia. Una ressenya molt breu, i la lectura de dos paràgrafs. És tota una cura d'humilitat que m'estiguin descobrint ara a CR després de vint-i-set mesos i 415 apunts al diari.

Vistes les estadístiques, crec que es podrien atribuir unes catorze visites a la recomanació de Màrius Serra. Amb una audiència d'unes 500.000 persones, que té el programa d'en Basses, podem dir que el 0,0028% dels oients s'han sentit impel·lits a visitar el meu blog. Una altra cura d'humilitat...


2 comentaris:

lola ha dit...

No et queixéssis... N'hi ha que som més humils encara.

Enhorabona!


Lola

Geococcyx ha dit...

Gràcies maca, i tu no tampoc et pots queixar...

Jo en el fons escric per impressionar la meva mare, vull dir que m'hauria de ser igual quants altres lectors tinc...
;D
Gràcies per la teva assiduïtat!