dimecres, d’abril 05, 2006

Terra d'insurgents

.

Dolores Hidalgo i San Miguel de Allende, totes dues ciutat de l'estat de Guanajuato, són els llocs que més he visitat aquí a Mèxic. Cada vegada que ve algú de fora l'acabem portant a veure aquestes ciutats. La darrera vegada, fa dues setmanes.

En aquesta terra oriental de Guanajuato, el tema del tema és la insurgència de 1810 contra Espanya, de què ja he parlat. A Dolores, tot el que tingui a veure amb Miguel Hidalgo i el seu Grito, inclosa l'església des d'on mossèn Miguel Hidalgo va iniciar la sublevació.


Església de Dolores Hidalgo - Placa commemorativa del Grito


Casa de las Visitas

A San Miguel de Allende, bressol d'Ignacio Allende, el tema és ell mateix, i els insurgents en general. Aquesta ciutat és Patrimoni de la Humanitat, amb molts edificis històrics interessants. Dolores és més popular i de pas, i San Miguel és més turístic i residencial, car, amb força gringos i chilangos fresas.Fins i tot un locutori telefònic pot ser dels insurgents.
Totes les fotos són del març passat.

3 comentaris:

laura ha dit...

no vaig anar a cap d'aquests :(

catalina ha dit...

...jo esper anar-hi d'aquí a poc!:-)

Geococcyx ha dit...

No diria que siguin visites "obligatories", però si es visita Querétaro i Guanajuato (que de per si son molt interessants) val la pena anar també a San Miguel i Dolores...