dimecres, de març 22, 2006

Persistent Quaresma


Si el Rei Carnestoltes es va recuperar després del franquisme, i ara regna i impera durant els darrers dies, la Quaresma ha desaparegut del calendari català, inclòs pràcticament el religiós. En aquesta ciutat mexicana la Quaresma existeix, i persisteix. No sé si la parròquia catòlica practica el rigor quaresmal d'abans, però el costum de no menjar carn els divendres es manté ben arrelat durant la quaresma, i els restaurants anuncien amb cartells que disposen de menú de quaresma, un bon esquer per atreure i retenir clients els divendres, i tota la Quaresma.



De fet, sospito que els plats típics de la Quaresma són anhelats pel poble, que espera impacient aquesta època de l'any per omplir els restaurants els set divendres de Quaresma i afartar-se de caldo de camarones, pipián, capirotada, filet de peix, etc. Un hipermercat americà ens incita a omplir la quaresma de frescor, i el metge ens pregunta si ja hem tastat el menjar de Quaresma, i ens assegura que és el més bo.



2 comentaris:

Anònim ha dit...

...i tu no frises de que arribi pascua per menjar panades?!?!

Geococcyx ha dit...

Panades... Has dit panades?!!! No en sé fer de panades. Ha de ser que m'aventuri amb la recepta de Madò Coloma, o que mumare m'assessori per telèfon (telèfon IP, of course).
Com que som un llépol, de petit m'agradaven més els crespells i rubiols. Ara ja m'agraden les panades.

Hi haurà un post de panades mexicanes? Esperau 15 dies...