dimarts, d’abril 19, 2005

Síndrome TV3 aplicada al Papa


A TV3 parlen del Barça com si tothom sobre la faç de la Terra fos culé. Tots ens hem de meravellar que Ronaldinho faci un pipí de 98,2 cm3. I tots hem d'embogir si el Barça guanya el torneig Teresa Herrera.

Bé, la majoria de canals de televisió mexicans parlen de la mort del Papa, o de la reposició del Papa, com si toooots els televidents fossin catòlics i estiguessin desolats per la mort de Joan Pau II, i impressionats pel seu carisma o pel del nou Papa. Com si Ratzinger fos un angelet posat al seu lloc per l'Esperit Sant, enlloc d'una espècie de Carrero Blanco viu del Woytilisme. Li desitjo, per això, al nou Papa un final millor.

La situació és insultant. Síndrome TV3 aplicada al Papa. Per sort, el canal Once presenta les notícies amb una mica més de professionalitat. Fins i tot, entrevistant persones catòliques a fora de la Basílica de Guadalupe, indicaven a la pantalla "Feligrés católico", com una manera de posar context a les enceses lloances que les persones proferien a favor de Joan Pau II, i d'indicar que a Mèxic hi ha catòlics, evangelistes, mormons, ateus, i mexicaires com vosaltres mateixos.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Habemus Geococcyx I, papam dels mexicaires renascuts.

Geococcyx ha dit...

Deixem-ho estar, que el vertader papa, Jordi I de Santes Creus de Ca'n Tristany de Pinós, podria cridar el Sant Ofici... No vull convertir-me, com els càtars, en una ruta turística.

Anònim ha dit...

Jo ahir també pensava sobre aquest tema.
No se suposa que això és un estat laic? Com és que a la televisió no fan altre cosa que papa, papa, i més papa...