divendres, d’abril 29, 2005

Anques enrera


Després d'un any de maniobra político-judicial contra el Peje, després de fer-li la campanya electoral gratis durant mesos i mesos, Fox i el PAN (no sabem exactament en quin ordre) han fet anques enrera, que diuen al meu poble. Han reculat. Han trobat un bon boc emissari per sacrificar, el Procurador General de la República (fiscal general) Rafael Macedo de la Concha, i el subprocurador (Carlos Javier Vega Memije) que havia portat la iniciativa de la revocació de la immunitat del Cap de Govern del Districte Federal (anomenar-lo alcalde de Ciutat de Mèxic, com fa Francesc Relea de El País, és un despropòsit: els municipis no tenen Assemblea Legislativa).

El PRI sembla que surti més o menys indemne de l'afer. Veurem si el PAN aixeca cap després de tot això, i que farà ara el Peje sense la propaganda gratuïta que li han fet en Fox, en Creel, en Manlio Fabio, i tota la tropa...

Reflexió post reculada: un altre cop es troba a faltar l'acusació particular. Si un judici només pot tirar endavant per iniciativa de la fiscalia, el poder judicial està sotmès a l'executiu. Si existís l'acusació particular a Mèxic, els afectats de El Encino podrien -si volguessin- tirar endavant el judici contra el Peje, o si més no provar-ho. Com que no es pot, el President fa i desfà, a través de la PGR.

Avui a l'Universal, Katia d'Artigues citava la segona accepció de peje al diccionari de la llengua espanyola:

2. Hombre astuto, sagaz y trabajador.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Yo no faigo poesía, ixa ye parola mayor, pero escrigo bersez.

http://rimat.blogspot.com/
_____________________________

Jo no faig poesia, eixa és paraula major, però escric versets.

http://rimat.blogspot.com/