dimecres, d’abril 27, 2005

Lloem el tità

.
No puc deixar de llegir amb admiració els escrits que el filòleg Joan Solà publica periòdicament sobre el mestre Joan Coromines. El darrer article, ahir a l'Avui. Vull destacar-ne les llengües que dominava en Coromines:

Coneixia en profunditat la lingüística romànica, aprengué sànscrit i es doctorà amb una tesi sobre l'aranès. Sabia rus, flamenc, gòtic, romanès, indoeuropeu, grec, llatí, basc i àrab i, evidentment, coneixia profundament els llenguatges pròxims al català (castellà, aragonès i dialectes provençals).

En Solà es deixa l'anglès, que Coromines òbviament dominava després de viure tants anys als Estats Units, l'alemany que també llegia, segons que explica el mateix Solà a l'article. I vull pensar que com a romanista coneixia el francès i l'italià. Parlem de 16 llengües.

Devia saber el dàlmata?

2 comentaris:

Teresa Amat ha dit...

Perdona, noi, però t'has confòs de Solà. L'autor de l'article és Carles Solà, no el lingüista Joan Solà, com pots veure.

Geococcyx ha dit...

Quina relliscada! Gràcies, Teresa, per l'avís. Dues coses m'han portat a l'error: llegir massa de pressa, i el costum de llegir de tant en tant un article de Joan Solà on s'esmenta el seu mestre. No només sé qui és en Carles Solà, sino que el vaig veure i reconèixer a l'entrada de la FIL de Guadalajara...