dimecres, d’abril 27, 2005

Lloem el tità

.
No puc deixar de llegir amb admiració els escrits que el filòleg Joan Solà publica periòdicament sobre el mestre Joan Coromines. El darrer article, ahir a l'Avui. Vull destacar-ne les llengües que dominava en Coromines:

Coneixia en profunditat la lingüística romànica, aprengué sànscrit i es doctorà amb una tesi sobre l'aranès. Sabia rus, flamenc, gòtic, romanès, indoeuropeu, grec, llatí, basc i àrab i, evidentment, coneixia profundament els llenguatges pròxims al català (castellà, aragonès i dialectes provençals).

En Solà es deixa l'anglès, que Coromines òbviament dominava després de viure tants anys als Estats Units, l'alemany que també llegia, segons que explica el mateix Solà a l'article. I vull pensar que com a romanista coneixia el francès i l'italià. Parlem de 16 llengües.

Devia saber el dàlmata?

1 comentari:

Geococcyx ha dit...

Quina relliscada! Gràcies, Teresa, per l'avís. Dues coses m'han portat a l'error: llegir massa de pressa, i el costum de llegir de tant en tant un article de Joan Solà on s'esmenta el seu mestre. No només sé qui és en Carles Solà, sino que el vaig veure i reconèixer a l'entrada de la FIL de Guadalajara...