dimarts, d’abril 12, 2005

Els 7 magnífics

Bé, hem fet la primera sessió de català, i n'han vingut set en lloc de cinc, d'alumnes. Aviam si tots aguantaran. Els he cobrat un dipòsit de $300, que només es retornarà íntegre si assisteixen a totes les classes i són puntuals. Vist que només quatre l'han pagat el primer dia, no puc assegurar que tots segueixin la setmana que ve. Però no està malament.

M'ha sorprès la facilitat que han tingut per pronunciar la "o" oberta i la "e" neutra la majoria d'ells (bona tarda). Val a dir que almenys algun ja ha estudiat francès, i que l'anglès també ens dóna aproximacions fonètiques: talk per a la "o" oberta (com a mínim en anglès americà) i the book per a la "e" neutra (ja veieu que el book - i segurament el pencil - segueixen essent eines vitals en l'aprenentatge d'idiomes!).

El vosaltres i el pretèrit pròxim seran dos reptes, perquè en espanyol americà no existeixen. De moment ja saben que el domini terriotorial del català és més petit que el nostre estat, però molt més poblat, i han quedat impressionats amb els nou diccionaris generals i especialitzats de català que els he mostrat. Anar-hi anant...

4 comentaris:

ha dit...

Ho dius de debò que els hi has posat un dipòsit? I encara més fort, te l'han donat? És impressionant, vaig a vendre la idea immediatament, amb el teu permís, clar.

Geococcyx ha dit...

Doncs sí, és ben veritat. El curs és gratuït i voluntari. Però el que no vull és que la gent vingui quan li doni la gana, i jo preparant-me les puntualment classes.

Així tenen un bon motiu per prendre's el curs seriosament... Al mateix temps és un bon filtre contra gent que només té una vaga curiositat pel tema...

Quico Ventalló ha dit...

Endavant amb la teva petita República Catalana a l'exterior :)

Geococcyx ha dit...

Tristany: gràcies pels ànims. Ara els dilluns tindré entreteniment extra.

I Teresa: coneixia algun dels materials, com l'Intercat, però altres no. Moltes gràcies per la informació.