dimecres, de desembre 29, 2004

Sant Esteve a Querétaro


Façana de l'Ajuntament de Querétaro, QRO,
amb arbre de Nadal, de ferro i plàstic.
Foto de Geococcyx

Dia de Sant Esteve a Querétaro. La ciutat té un centre històric molt interessant, agradable per passejar-s'hi. Per les festes decembrinas, no hi havia gaire trànsit. Era una delícia.

Al nord-est de l'estat de Querétaro val la pena visitar la Sierra Gorda, tant pels paratges naturals (muntanyes, barrancs, biodiversitat), com per les missions franciscanes (Patrimoni de la Humanitat de la Unesco), establertes per Fra Juníper Serra, Fra Joan Crespí i altres franciscans. És curiós que la guia Lonely Planet (5a edició, 1995), en 970 pàgines sobre Mèxic, tan sols no esmenta la Sierra Gorda, quan sembla que val molt la pena. És una excursió que tenim pendent, només que les missions estan a 230-280 km de la capital de l'estat de Querétaro, les carreteres són dolentes, i cal planificar-la una mica. Hem aprofitat per aconseguir informació de la serra i les missions. Una sorpresa agradable ha estat un fullet de 16 pàgines i en català sobre les missions, publicat pel govern estatal de Querétaro.

Ara que esmentàvem Sant Esteve, Lo ruc de Formentor avui expressa la perplexitat mallorquina davant el dia de Sant Esteve.