dimarts, de març 04, 2008

Winston Churchill, "expresident dels Estats Units"

El fil de subscripció de Huubs (salvant les distàncies, seria un Google News en català) m'ha portat, no sé com, a una notícia d'Europa Press que no m'interessava en absolut: els referents dels candidats catalans a les eleccions espanyoles.

S'hi llegeix que un referent de Dolors Nadal (connais pas) és l'expresident dels Estats Units Winston Churchill (la cursiva és meva). Churchill expresident dels EUA? Podríem pensar que ho va dir la candidata popular, però a la notícia no ho posen entre cometes, i potser és collita pròpia del periodista o becari corresponent. Però unes línies més avall diuen de Joan Ridao (connais pas): De l'escena internacional ha destacat els expresidents dels Estats Units Winston Churchill i Franklin Delano Roosevelt. Torna-hi, amb el Churchill! Aquí ja començo a sospitar que l'errada és de l'agència de notícies, que, potser com als encierros de San Fermín, ha deixat els becaris a lloure i han fet una mica de trencadissa.

Més avall, Joan Herrera (connais pas) expressa la seva admiració per Arundhati Roy, una líder (lideresa, que dirien a Mèxic) ecologista que va conèixer a Porto Alegre. Llegeixo que aquesta escriptora índia, després de El déu de les coses petites, no ha escrit cap altra novel·la i s'ha dedicat a l'activisme polític. No ho sabia. Sabien el becari i Joan Herrera que A.R. havia escrit El déu de les coses petites?

Sobre Winston Churchill.

Traducció automàtica d'aquest text: en es fr

3 comentaris:

Anònim ha dit...

fas masses preguntes! ¿ com podem anar bé amb aquest personal ?

Desenganyat, aquest són de la "generació jocs" (Tremosa dixit) i no han obert un llibre en sa vida

Geococcyx ha dit...

Potser sí, que és la nova fornada. Ara falta veure si la culpa és de l'ESO, de la Logse en general o de les videoconsoles. Aviat els estranys serem la resta.

Anònim ha dit...

Hola,

O en Ridao també és un illetrat o el que anava despistat era el periodista. En el mateix article torna a repetir el mateix error.