dilluns, de març 17, 2008

TV3, el Ram i el mur de Cisjordània

Ahir era el Ram (el dia del Ram, o el dia de Rams, o el diumenge de Rams), en què es commemora l'entrada triomfal de Jesucrist a Jerusalem. Al TN de la TV3 van aprofitar per patrocinar una manifestació a Jerusalem contra el mur que els israelians han construït a prop de la línia d'armistici del 1949 i, més enllà, als afores de Jerusalem, en territori cisjordà. En aquesta manifestació i en el TN se simplificava el conflicte dient que avui dia Jesucrist no hauria pogut entrar a Jerusalem per culpa del mur israelià. I així ho deixaven anar. Oh, pobret.

Evidentment, el conflicte àrabo-israelià és més complex que tot això, però posats a fer simplificacions se m'acut que en la situació actual un jueu com Jesucrist no hauria pogut anar en somera de Betània a Jerusalem, acompanyat de més jueus, a no ser que anàs protegit per l'exèrcit israelià. Algun militant de Hamàs de Cisjordània l'hauria pelat (per exemple). Això sí, en el cas improbable que hagués arribat viu a les portes de Jerusalem, contràriament al que deia la TV3, sí que l'haurien deixat entrar, perquè ell era jueu.

Traducció automàtica d'aquest text: en es fr

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quan parles d'questes coses no em puc estar de comentar....

El poc rigor dels TN és ja tan esperpèntic que espero que més i més gent se n'adoni de com és d'esbiaxada aquesta tele: anti-americana, anti-convergent, anti-globalització, pro-immigració,pro-palestina, pro-sociata.... És tan descarat que n'hi ha prou amb dos minuts per adonar-se'n. Per això ara tota aquesta propaganda ha anat penentrant i ja comença a ser el credo imperant per aquí... I el nivell de llenguatge és tan pobre... No vaig sentir el que dius però realment el redactor que va escriure això es va quedar descansat...Dels TN ja no m'estranya res.
Eule

Geococcyx ha dit...

Si ens guiem pels resultats de les darreres eleccions, deu ser el sentiment majoritari. I cada dia és notícia a TV3 que han atropellat un gos a Gijón, o que s'ha enfonsat una casa a Torrequebradilla, Jaén. La qüestió és fer els mateixos titulars que faria El Norte de Castilla, o El Adelantado de Segovia, una qüestió de referents.