diumenge, de setembre 16, 2007

Lliurament de premis del Concurs Internacional històric a Cartes de Mèxic

Com recordarà el públic, aquest blog va convocar un concurs per esbrinar quina era la principal cagada històrica en una imatge publicitària que va aparèixer a la Jornada. La imatge era aquesta:


Aquí podeu veure la convocatòria i les diferents respostes rebudes. Amb motiu de la festa nacional mexicana, farem públic el veredicte del jurat. No comptàvem amb un públic tan perspicaç, però, efectivament, la sagacitat dels mexicaires va superar totes les expectatives. Primer, el Mai9 de nunca nueve va disparar el seu trabuc contra el personatge de fons, i no anava tan desencaminat, però li va faltar una mica de punteria històrica i se'n va anar tres segles enrere, amb una proposta cervantina, identificant el personatge de fons com a Sancho Panza. Nice try...

La Maria, potser aprofitant l'empenta mainouera, va atacar també el tema del personatge, però amb la meticulositat d'un taxidermista: Al 1810 la fotografia no estava desenvolupada com per fer fotos en moviment com aquesta. Era una foto? Era en moviment? No m'hi havia fixat. Jo diria que el 1810 no hi havia fotografia de cap mena. Bé, si aquest hagués estat l'únic argument, malament. Però la Maria remata la faena. Qui sap si orientada pel nom del fitxer de la imatge (Villa200.jpg), la Maria no només descobreix que és Pancho Villa, sinó que és Pancho Villa entrant a Ojinaga el 1914! Per la qual cosa no pot ser un revolucionari de 1810 (de fet, un insurgent, en diuen dels de 1810). Per tant, la Maria del blog El meu país d'Itàlia s'emporta el premi, que, recordem-ho és una foto de Dolores Hidalgo enviada per correu electrònic. El jurat ha decidit, molt a contracor, no atendre la sol·licitud del Fabrizio de canviar la foto per uns chiles envasats al buit. El motiu és molt clar: el 2007, la tecnologia del correu electrònic no està prou desenvolupada com per adjuntar als missatges chiles envasats al buit... :-( Ara, si voleu uns chiles en format digital, el jurat hi accediria. Maria, on t'envio el premi?

Mai9, l'únic bloguista del món que de tant en tant insisteix en enllaçar apunts concrets d'aquest blog, ha reclamat enèrgicament un frau. El jurat desestima respectuosament les seves reclamacions, per infundades, i li suggereix que es proclami guanyador legítim i faci la volta a Catalunya en patinet.

La Bandala d'Ondinnonk, con la mano en la cintura (no podia ser d'altra manera) ens ha explicat una qüestió que és òbvia per a qualsevol mexicà que hagi aprofitat una mica l'ensenyament primari. Tanmateix, un 20% dels mexicans es pensen que Pancho Villa va fer les guerres d'Independència o de Reforma, del segle XIX. Però Bandala ja no ha estat la primera, i el premi no pot ser per a ella.

Gràcies a tothom!

Traducció automàtica d'aquest text: en es fr

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Senyors i Senyores, molt bon dia. Voldria, en primer lloc, agrair als membres del jurat que han decidit lliuar-me aquest premi malgrat les insinuacions de mai9, la seua integritat moral per no haver-se deixat convéncer i per haver fet que la justícia triomfe una vegada més. Això m'anima a continuar la meua ingrata carrera d'investigadora online, continuaré amb la meua feina a llocs inhòspits i de dificilíssim accés com ara Wikipedia, on vaig trobar la solució a l'enigma insondable plantejat al concurs.
A banda de dedicar el premi a tota la meua família (inclosa la iaia del Clot), sense el seu suport no hauria estat capaç de concretar aquesta meua vocació wiquipèdica, voldria també, si el jurat m'ho permet, dedicar aquest premi al senyor Thomas Wedgwood, que ja al 1805 havia aconseguit fer les primeres fotografies, amb temps d'exposició llarguíssims, i que no ha passat a la història, només pel fet de no ser capaç de fixar-les. Voldria també dedicar el meu premi al General Lázaro Cárdenas del Río,i als mexicans dels seus temps, que en els moments durs de la història van donar una lliçó de generositat i solidaritat de la qual el món hauria d'aprendre. El seu record m'emociona sempre.
Moltes gràcies, senyors i senyores del jurat.

PS:Pots enviar-me el premi a mariafolch@katamail.com

Geococcyx ha dit...

Com a nàufrag de l'oceà wikipèdic, estic admirat que hagis solcat aquesta mar traïdora amb mestratge exemplar. Potser algú ha fet sabotatge (mai9?) a l'article History of Photography, on no hi figura aquest tal Wedgwood, però veig que les versions espanyola i italiana en parlen. Fins i tot hi ha un article sencer en anglès dedicat a aquest home.

Pel què fa al general Cárdenas, què hem dir de qui governava l'únic país que va protestar enèrgicament contra l'annexió d'Àustria per l'Alemanya de Hitler? O que va acollir l'exili republicà...

El servei d'enviament està preparant el teu premi...

mai9 ha dit...

Bé, com a mínim m'he endut el "menció especial". Algo és algo :P

Per cert, l'enllaç de la convocatòria del concurs és erroni i porta al bloc de la maria. Digueu-me mal pensat. :P

Geococcyx ha dit...

Ep! Quina coincidència!
Ja he corregit l'enllaç.