dimarts, de setembre 25, 2007

Disc dur USB

Deu fer molts d'anys que existeix el disc dur portàtil, però no n'havia tingut cap mai. Un company de feina es passejava amb un disc dur extraïble bastant gros i feixuc, que no convidava gaire a comprar-se'l, per no parlar del risc de perdre un dispositiu portàtil. Veig que amb el temps han tornat petits i, a més, s'endollen al port USB. El risc de perdre'ls potser ha augmentat amb la minva volumètrica.

Tinc un disc dur USB de 160 GB. Em va costar 1,450 pesos, que a mitjan juliol eren aproximadament 100 EUR. Ara ja no: l'euro pels núvols. Segurament encara és car, 100 EUR, però quan ho comparo amb el meu primer disc dur, que tenia 20 MB i em va costar 20,000 pessetes (120 EUR), de les de fa potser vint anys, la comparació és còsmica, intergalàctica. Sense comptar la inflació, d'un preu de 6 EUR/MB hem passat a 0,0006 EUR/MB. És a dir, el preu del MB s'ha dividit per 10.000. El nostre consum de MB també s'ha disparat, és clar. [Aquest càlcul ja l'havia fet aquí, però "és que m'agrada comentar-ho..."].

La qüestió és que ara vaig amunt i avall amb els meus 8,65 GB d'informació de la feina, 38.400 fitxers que no inclouen música, ni fotos ni pel·lícules. Tot a una butxaca de la cartera, junt amb el visat FM3 i el passaport (quan els porto). Com que treballo força a casa, em va de meravella. M'esgarrifa pensar que el podria perdre; em tranquil·litza saber que mai no he perdut l'FM3 ni el passaport.

Traducció automàtica d'aquest text: en es fr

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Yo estoy esperando con indisimulada ansiedad el momento en que se presenten (a precios más razonables) las computadoras portátiles con memorias flash. Eso de no tener disco duro y tener toda esa memoria inmensa (64 Gb por ahora) en un cachito cuadrado de plástico de 3 centímetros de lado y un milímetro de espesor me fascina hasta niveles que ni yo mismo me creo.

Geococcyx ha dit...

Fa un any encara costaven 30 dòlars per GB (0,02 EUR/MB), és a dir, 33 vegades el cost per MB de disc dur. Encara hauran de baixar més de preu. Tot arribarà...