dimecres, de desembre 27, 2006

Gertz Manero i la Madre Patria

.
Mentre alguns relaten i vaticinen (i somnien?) diàriament la destrucció i la fi d'Espanya i de la democràcia espanyola, un mexicà il·lustrat però una mica innocent ha agafat un telescopi, l'ha enfocat cap a llevant, i ens presenta una Espanya resplendent, una mare pàtria com un far majestuós que hauria d'il·luminar el camí d'aquesta filla mestissa que és Mèxic. És Alejandro Gertz Manero, en aquest article (Ejemplo español) a El Universal. Alejandro Gertz és doctor en Dret per la UNAM, i va ser ministre federal de Seguretat Pública amb Vicente Fox.

Si fa uns anys encara es podia sentir allò de pero si en España están peor que aquí (tot i que ja feia temps que ja no era així), darrerament el procés espanyol dels darrers trenta anys és posat com a exemple que hauria d'haver servit a Mèxic. No és gaire comú que un mexicà parli seriosament d'Espanya com a Madre Patria, però Gertz comença així, aparentment sense ironia:
En menos de 40 años nuestra madre patria, España, nos superó con creces...

Hi ha unes quantes veritats, també molta poesia, en aquest article, com quan diu que tothom té accés a una alimentacio excel·lent, que es fa palesa en la belleza y gallardía de la mujer española actual. Olé! Recomano l'article.
.

5 comentaris:

bandala ha dit...

hola! M'agrada molt el teu blog, només que parlo una miqueta de catalá.
Sobre los políticos, mejor ya ni escucharlos... parece que Fox sí dejó escuela, no sólo por las botas de charol.
Y sobre un post pasado de los Churumbeles... caray, pensé que era la única persona menor de 30 años que los había oido. Buena música, buena música: "El beso / el beso / el beso en España / lo lleva la hembra/ muy dentro del alma. / Le puede dar un beso en la mano / o puede darle un beso de hermano. /Así, la besará cuando quiera./ Pero un beso de amor, no se lo da a cualquiera." ¡OLÉ!
Adeu, passi-ho bé!

Geococcyx ha dit...

Bandala: gràcies per la visita. Pel que fa a Los Churumbeles, em sembla que seguiràs sent l'únic menor de 30 anys que els conegui, perquè jo els 30 ja els vaig deixar enrere fa temps... ;DDD

Anònim ha dit...

¡Qué mexicano más inteligente!

Pedro Baques ha dit...

Molt interessant i agradable el teu blog. Els comentaris de Gertz son massa bonics i Espanya te encara moltes asignatures sense cumplir. No domino molt be el català doncs he viscut a Venecuela un gran part de la meva vida.
Tinc un petit blog: http://espacioabiertodos.blogspot.
com obert a tothom.
Pere Baques

Geococcyx ha dit...

Gràcies, Pere. Tens molta raó respecte a Espanya, però tot és relatiu, i et trobaries uns quants Gertzs Maneros que dirien el mateix, potser d'una manera més parca. Felicitats pel blog, i pel retir, del que sembla que gaudeixes força...