dijous, de maig 18, 2006

Ya se me antojó...


Bé, tant de parlar de Pete Seeger i de tot plegat... Ya se me antojó, que dirien per aquí, i m'he comprat una recopilació de folk actual. Es tracta del recull American Folk, de Putumayo World Music. Res a veure amb el Pete Seeger, però un bon recull de cançons acústiques i intimistes, amb les que em desconnecto de camí cap a la feina, o m'ambiento mentre escric aquest apunt.

També se me antojó sentir el Pete Seeger, el Grup de Folk i alguna cosa més. Com que la tecnologia moderna ens ho fa fàcil, ja ho he fet (problemes tècnics resolts). La majoria de cançons, ni fred ni calor. A la Lola-Paraules li explico que ja he sentit l'Ay Manuela versió Pete Seeger, i l'emoció predominant ha estat... la hilaritat :) Si fa més d'N anys que no el sents, prova-ho i potser et passa el mateix... O no.

Entre altres cançons que feia potser 15 anys que no sentia, he rescatat A Stranger in my Place, de Kenny Rogers i Kin Vassy, però cantada per Joan Baez. Aquest sí, un joiós retrobament. La lletra aquí. La música, ja sabeu on...

6 comentaris:

lola ha dit...

Sí, sí, tu vés rient... però què joves que érem, redéu!
Porto dies preocupada per si la cançò evoca Manuela o Carmela.
Sembla que em confirmes que es tracta de Manuela, doncs?

Lola

Geococcyx ha dit...

Jo sempre l'havia sentida cantar i l'havia cantada com a "Ay Carmela", pero et huro que en el disc el Seeger la canta com a "AY MANUELA", que té sorprenents connotacions autoeròtiques...

També parla de la "quince brigada", quese-hacu-biertodegloria" (cobrir-se de glòria, que ja només es diu en sentit irònic o sarcàstic...). També parla "del frente de JARRAMA".
Entranyabla, certament ;)

lola ha dit...

No descartis que la ironia o sarcasme de "cubrirse de gloria" s'iniciï d'ençà de la gloriosa "quince brigada".

No entenc la referència a connotacions autoeròtiques i em pregunto si estaré perdent facultats.

Lola

Anònim ha dit...

ejem ... és una cosa com kampaia jo. I, ara que ho penso ... "cubrirse de gloria" mentre "ay manuela" ... podria usar-se com a banda sonora de una pel·lícula de Nacho Vidal.

lola ha dit...

RMF, gràcies. És ben bé allò de "No te acostarás sin saber algo más".

Lola

Geococcyx ha dit...

Ja veig que la "quince brigada" devia ser la dels fogots...

Gràcies RMF per l'aclaridora intervenció...

I salut Lola...