dimecres, de maig 03, 2006

El País fa campanya pel "sí"

(i altres herbes)

Cataluña pondrá en marcha su propia agencia tributaria a principios del próximo año

En aquest titular El País dóna l'Estatut per aprovat, alhora que ofereix als lectors un possible alicient per votar sí. La cavalleria acudeix a socórrer la cosa. Encara riurem, i alguns cagaran tramussos fins al final (o més enllà)...


Perplexitat alemanya

Sembla que uns escriptors catalans entrevistats per periodistes alemanys van quedar acollonits davant la pregunta Per què escriviu en català si tots sabeu espanyol? La resposta més senzilla era: els alemanys parleu en general l'anglès molt millor que nosaltres. Per què encara hi ha escriptors que escriuen en alemany?

Jo estudio alemany. No perquè sigui la gran llengua de comunicació internacional, ni tan sols paneuropea, sinó perquè m'agrada i em dóna la gana. Suposo que si aquests periodistes no fossin alemanys no estudiarien mai alemany. Vols dir que s'ha d'anar a la Fira de Frankfurt?

Novel·la de Juan Villoro

He començat la lectura d'El testigo, de Juan Villoro, que em van regalar pel meu aniversari. Comença bé. Un mexicà expatriat torna a Mèxic. A les poques pàgines llegeixo que entra a un restaurant i...

La fragancia de chicharrón de pavo, los manteles verdes y blancos, el rostro asombrosamente familiar de un mesero [...] le hicieron sentir que no había salido de México ni había dormido en los últimos 24 años.

El llibre promet, per moltes altres coses...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Si la versión de México de El testigo te ha gustado, prueba con Los detectives salvajes...

Geococcyx ha dit...

Doncs l'haurem de llegir. Gràcies!