dimecres, de setembre 28, 2005

Extermini de ciclistes


Ja havia comentat que anar en bicicleta per aquesta ciutat és suïcida. Però d'un nivell suïcidal dos ordres de magnitud per damunt del què pugui representar circular per un carril bici de l'Eixample, per exemple. Per això, van en bicicleta pel carrer només aquells a qui no els queda altre remei: els pobres.

L'Ajuntament, que amb l'absència gairebé absoluta de carrils bici consent aquesta espècie d'extermini a baixa intensitat del biciclista*, és el mateix que envia el seu reponsable de Medi Ambient a una minoritària passejada-manifestació de bicicletes per reclamar i promoure l'ús de la bicicleta i els carrils bici. Tot un exemple de com les víctimes es deixen apapachar pels botxins, i de com es pot repicar i dir missa (en aquest cas no dir-la!).

* Que diuen al meu poble. Pronuncieu-ho: vixiclista.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs a Barcelona els ciclistes tenen carta blanca, van per on volen, es salten tots els semàfors, pugen a la vorera, fins i tot les mes estretes, amb el perill consegüent pels vianants, i sempre tocant la pera amb el ring-ring perquè t'apartis. I tot això ho potencia el nostre estimat ajuntament. En aquest cas no hi ha cap tipus d'hipocresia.

mai9 ha dit...

senyor k escriu el blog, li demanano humilment que canviï les preferencies del blog i activi l'enviament complet del k escriu per RSS i que activi la conversió dels canvis de linia per RSS també.

Això ja ho havia escrit en alguna entrada anterior, a veure si tinc sort i akst cop ho veus ;)

Geococcyx ha dit...

Ramon:
El problema dels ciclistes (i motoristes!) per la vorera és greu a Barcelona. És un altre problema de civisme com els que s'han comentat les darreres setmanes.

També hi ha el problema que els vianants no respecten el carril bici quan n'hi ha, i hi caminen per sobre. Això a Munic, per exemple, et pot costar ser atropellat per un ciclista que, potser fent honor a les virtuts germàniques, no canviarà la seva trajectòria per res, perquè és el seu carril bici...

i a mai9, li dic, que m'ho miraré això de l'RSS, però no prometo res...

mai9 ha dit...

mira has d'anar a "settings", "site feed" i on diu "description" escollir "full"

i pels canvis de linia has d'anar a "settings", "formatting" i on diu "convert line breaks" escull "yes".

apa, això és tot :)

Anònim ha dit...

No basta amb fer carrils bici als carrers mexicans. Es necessita tenir més consciència cívica en conduir pels carrers. Si no hi ha cap límit de velocitat, i si els vianants són ignorats (i sovint els semàfors), què podem esperar dels "vixiclistes"?! Per cert, fa un més vaig començar a llegir Mirall Trencat. Encara no he acabat, però, espero els teus comentaris.

Geococcyx ha dit...

Jose: completament d'acord pel què fa al civisme. I Mirall trencat, espera que l'acabi, però seran comentaris d'amateur...