diumenge, de setembre 18, 2005

Un dia radiant


Divendres era la festa nacional, el 16 de setembre. Un bon dia per fer la primera sortida una mica llarga de la ciutat amb el cotxe que vam comprar fa quinze dies. Un dia radiant, amb quatre núvols blanquíssims que mai no tapaven el sol, i encara reforçaven les sensacions de netedat i amplitud del cel. El paisatge era inusualment verd, per l'estiu tan plujós que ha fet.

Un bon dia per visitar un parell de pobles carrascuaches però encantadors, i comprovar que les botigues i els mercats eren tots oberts malgrat la festa (la gent que viu d'això no es pot permetre un dia de festa). El nostre convidat de Montpeller seguia meravellat, i aquest cop es va sorprendre del contrast entre la vida urbana i rural del país.

I un bon dia per arribar a San Miguel de Allende a veure entrar els insurgentes a la plaça del poble, commemorant el 195 aniversari de l'inici de la lluita per la independència. L'antic San Miguel el Grande va ser el primer ajuntament que van prendre els insurgents que venien de Dolores, on Miguel Hidalgo va convocar el poble a la insurrecció.

Divendres a San Miguel vam veure cavalcar un Ignacio Allende, un mossèn Miguel Hidalgo (el de la foto), els germans Aldama i el poble al darrera donant vivas a tot el que calia, i mueras al mal govern i als gachupines.

Massa gent a San Miguel però, què hi farem, nosaltres també som gent. I perdoneu per la poca qualitat de les fotos.