divendres, d’agost 20, 2004

Barcelonistes a 9000 km

L'any passat un taxista mexicà em va preguntar d'on venia, i li vaig dir de Barcelona. Ahhh, el Baarçaaa... Després es va passar els 20 minuts del viatge parlant del fabulós equip que tenia el Reial Madrid, que si el Zidane, que si el Ronaldo, que el veia jugar a la TV per cable, etc... Noooo manooo, un equipaaaasssoo... Segurament es va quedar sense propina.

Després de la desfeta madridista de l'any passat, els culés mexicans (que es veu que n'hi ha, i no em refereixo als catalano-mexicans) han tret les samarretes del Barça i se les han posat. Pots veure joves amb la samarreta blaugrana pel carrer, anant cap a la universitat, comprant a l'hipermercat. Amb una paraula... S'ha de tenir molta afició al futbol per portar la samarreta d'un equip de futbol a classe de Termodinàmica, però molta més encara si el teu equip és d'un país que es troba a 9000 km (són 9000?). Serà que el Márquez (el Kàiser de Michoacán) els estimula les neurones?

Per cert, l'Hugo Sánchez va dir que no s'hi val la invasió de futbolistes estrangers (argentins) que hi ha avui dia al futbol mexicà. Ell, que va jugar com a estranger tants anys al Madrid! Exemple high life de com la immigració no es veu igual quan ets immigrant que quan ets receptor d'immigrants.

Sentint els mitjans de comunicació mexicans, sembla com si emigrar lliurement als Estats Units fos un dret constitucional inalienable dels mexicans. Això no impedeix que la policia mexicana es dediqui a caçar els centramericans que vénen del sud, ja sigui per quedar-se a Mèxic o, més aviat, per passar als EUA. Cada vegada que vaig a l'Instituto Nacional de Migración en porten uns quants de detinguts.

Bé, he començat pel futbol i he acabat amb observacions políticament incorrectes? Ho deixarem aquí.