dilluns, d’abril 16, 2007

Quin preu paga la Janer?


En aquesta "foto" d'estudi, Maria de la Pau
Janer es disposa a rentar la imatge de
Jaume Matas a base de "lejía y jabones".
(Imatge penjada per juankar a El Paraíso Balear).

Fins aquí m'arriba el plor sec de milers de ciutadans anònims i innocents que, tot i no haver esperat mai res de la Janer, i tot i no haver llegit mai res d'ella, o malgrat haver llegit alguna cosa d'ella, no s'esperaven mai que volgués lligar la seva carrera i la seva imatge al cinisme, al neogonellisme i a la màgia negra urbanística i immobiliària de Jaume Matas. S'equivocaven. Tots els seguidors d'Artur Mas prendran aquest camí?

La primera víctima d'aquesta jugada és la ganiveta de Matías Vallés, que s'ha mostrat sorprenentment esmussada: titular el seu article "Maria del Palau Janer" ha estat tot el joc de bisturí que MV ha volgut aplicar a l'escriptora mallorquina. Ja ens avisa MV que Janer és la seva gran amiga, i no crec que sigui una ironia del columnista, després de la complicitat que mostraren en una entrevista que MPJ li va fer fa uns anys en una televisió local.

La pregunta és: La Janer, paga el preu de què? O, com diu MV, només treballa per a ella? O no hi ha cap diferència entre una cosa i l'altra?

Traducció automàtica d'aquest text: en es fr