diumenge, de juny 18, 2006

Miscel·lània del referèndum


Quina vergonya com han informat diferents mitjans catalans de la participació a la votació al llarg del dia. A TV3 han arribat a comparar la participació del 2006 a les dues amb la del 1979 a les dotze Això, si, avisant-nos que no era ben bé el mateix (gràcies). Tot per no dir que a aquella hora la participació pràcticament la mateixa que el dia del darrer referèndum europeu. D'altra banda, els mitjans en general han amagat durant hores (o simplement no s'han molestat en tenir-les abans preparades) les dades de participació en altres votacions al llarg del dia. També font chier les ganes d'apropiar-se l'abstenció, sobretot el Piqué.

He vist el programa Polònia (potser el segon que veig a TVC Internacional), i és realment brutal. El retrat que fan del Maragall és espatarrant. L'única explicació és que la TV3 la controla el Montilla. L'Aceves és ell, més real que ell mateix, excepte alguna sortida de to. El Ferran Adrià del Polònia el trobo massa barroer.

I una altre punt. Molt bé el títol del programa (Polònia), però quina poca gràcia posar els rètols en caràcters pseudocirílics. Quina manera de mostrar la pròpia incultura o, més probablement, de deformar la massa inculta. Els polonesos de veritat són eslaus, però em figuro que estan molt orgullosos del seu alfabet bàsicament llatí. No sé com ho veuen els polonesos residents a Catalunya.

Ara comença el via crucis de l'Estatut pel Tribunal Constitucional, les noves LOAPA, l'escalfar seients al pont aeri, la invasió de competències, la triple tributació i el campi qui pugui i, com no, la manifesta incompetència de la classe política catalana. DCPMC, cap on anem?

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Idò per aquí veig la gent contenta. El resultat ha estat molt millor del que esperavem els partidaris del sí (fins i tot els que no votam) i s'acaba la confussió d'aquests dies que ens havia arribat a fer creure que la cosa estava igualada.

En la meva opinió l'abstenció (només una micona més alta del que calia esperar) ratifica el poc interès dels catalans per tenir un nou estatut. Estic convençut que no haura esta diferent en el cas d'incloure la paraula NACIó en lletres d'or o la gestió del Prat

Coincidim, això sí, en el decepcionant espectacle que hem hagut de patir aquests darrers mesos, i en el paper patètic que hi han jugat tant Maragall com Carod.

En tot cas les coses estan ara molt més clares

mai9 ha dit...

Puc comprendre k no t'agradi k comparin la participació, però explica'ns perquè és tan dolent. si et va bé.

A mi Polonia també em va semblar força divertit. Et recomano que et baixis els MP3 del programa k fan la mateixa gent a la ràdio RAC1. Jo fins i tot m'he fet un programa per baixar-los automàticament, busca "raculector" al google.

Geococcyx ha dit...

Home Pep, jo crec que ja fa dies que es veia venir la majoria cerixent del "sí". Ha estat un procés que ha durat setmanes o mesos, però s'ha anat veient el decantament. Naturalment, la incertesa sempre hi era.

Ja ho veurem, què tant dóna de sí aquest nou estatut.

Mai9: no em molesta que mostrin % de participació ni que els comparin. Nomes que ho podrien fer bé.

Tin cun amic que em parla sempre dels programes de RAC 1, pero no els sentia gairebé mai. I de qui encara em fa més mandra. Aviam si trobo el teu "raculector" pel Google...
Salut

lola ha dit...

El gag més bo -trobo- del Polònia d'ahir va ser el titular de "El Mundo"; no el recordo exactament, però era en la línia de la pista paranoide d'un àrab veí d'un basc a Girona, em sembla.
Certament, a la ràdio són molt millors. Només escolto la ràdio al cotxe i, algun cop, he hagut de parar de tant riure.

Lola

Geococcyx ha dit...

Les portades dels diaris, la majoria eren molt bones. El de Regió 7 em va encantar (Un home de Puig-reig ensopega a l'hora de votar i es fa un trau - amb un paio amb una bena al cap), o La Vanguardia Ganan los nuestros en general - amb una foto del Rei)...

Hauré de sentir-los a la ràdio...