dijous, de juny 01, 2006

Densitat lèxica i altres herbes

.



acojinamientos, SA de CV, hule espuma

Estic acoixinat!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

ELLA VOTARÀ "SÍ"

A voltes amb l'estatut, l'altre dia vaig tenir una revelació sociològico-electoral. Enmig d'una conversa telefònica intercontinental, una amiga de Barceona em va dir que votaría "sí" al nou Estatut, perquè si sortia el no, quin ridícul farien els polítics catalans i, de passada, Catalunya...

En aquell moment vaig saber que guanyaria el "sí", perquè ella és una mostra gairebé perfecta del consens català (whatever it is). I tot i que les àrees de dissens s'han estès entorn de la socioconvergencia (o potser també al seu interior), sembla que el paquiderm socioconvergent s'assentarà al bell mig de l'espai electoral. I aquí me l'eixugo...

L'ALEMANY ES DENSIFICA

Per si no n'hi hagués prou amb la densitat lèxica de la foto, l'alemany que estudio es va densificant perillosament. El vocabulari de la roba de vestir em té també acollonit, per no esmentar les frases subordinades, la declinació dels adjectius i tot la pesca. D'aquí a dues setmanes acabo el segon nivell.

MAPES TOPOGRÀFICS

Aquesta setamana m'he comprat a l'INEGI tres mapes topogràfics de les serres dels voltants, a una escala massa reduïda per al meu gust (1:50.000). La idea és poder circular amb més tranquil·litat i coneixement de causa per les muntanys dels voltants, però l'escala no ho facil·lita gaire. Recordo els mapes militars de Mallorca, a escala 1:25.000, molt més detallats i gruixuts, físicament resistents, tot i que amb una toponímia pèssima. Podríem dir parafrasejant allò tan conegut, que la toponímia militar és a la toponímia com la música militar a la música.

La toponímia que fa servir algun proveïdor d'internet espanyol (segons veig a les estadístiques dels vistants al Sitemeter) és d'una categoria semblant a la toponímia militar d'aquells anys: San Lorenzo de Descardazar, per exemple.

Em van dir a l'INEGI que en sis mesos tindran mapes a escala 1:20,000. Sis mesos poden ser sis anys en el calendari asteca, vull dir que no he volgut esperar que surtin els nous mapes. Així, de pas, puc aprofitar la brúixola que em van regalar pel meu aniversari, per orientar el mapa. Una prova de com passen els anys, és que la declinació magnètica actual no té res a veure (ni tan sols a Mallorca) amb el valor que tenia quan jo feia travesses completament inversemblants per la Serra de Tramuntana. Quines coses, sort que ho vaig comprovar en aquesta calculadora de declinació magnetica.

9 comentaris:

Laura ha dit...

deu n'hi do quin cúmul d'informació..

1. no he entès gaire bé la foto
2. no tinc tant clar que surti el SI...

Geococcyx ha dit...

Laura, pot fer gràcia o no, però un aspecte de la foto és que en onze paraules hi ha tres expressions (que contenen 6 paraules) que em resulten curioses (unes més que altres). Fins i tot una d'elles (acojinamiento) em fa gràcia perquè no ho havia sentit a dir mai, i és perillosament pròxima a acojonamiento (que no sé si existeix)... Però, realment calia explicar-ho? ;)

Jo tampoc tinc clar que guanyi el sí, però tenir "revelacions" quan et parlen per telèfon és gratis ;D sobretot si no et paguen per tenir-les i a sobre no t'hi jugues la cara...

Anònim ha dit...

No sé com t'ho fas, però els darrers tres posts, són els tres temes que més temps m'han fet perdre bucejant: Les eleccions de Mèxic (i les de Perú!), nou bloc del PSM-EU (canvies la U per la N i queda el mateix partit!:-) i l'estatut.

El proper segur que és sobre ...!!!

Geococcyx ha dit...

.. Atenco, hauria de ser Atenco, però em sembla que hauré de "bucejar" també abans una estona. Ja ho veurem.

Ja pots anar fent es "bolic"...

Anònim ha dit...

estira, tant previsible som?!?! Està bastant calent és tema...

Sa bosa? hauré de treure temps de no sé on!!!

Anònim ha dit...

aisshh quin mal d'ulls: bossa!

Geococcyx ha dit...

He mirat sa bolla de vidre, ha ha ;)

Anònim ha dit...

Els mallorquins que vivim a Barcelona, mantenim el nostre empadronament (encabronament ?) mallorquí per tenir descompte a l'avió. Per això no podré votar Sí a l'Estatut.

Des de Mèxic s'ha de veure la situació ben diferent, o sobretot, no deu ser fàcil mudar d'opinió des de tant lluny.

He conegut de ciència pròpia la poca talla política d'esquerra. No em referesc a les continuades "astracanades" públiques. He vist la manera de governar o gestionar una direcció genneral, o un projecte particular, i et puc ben asegurar que aquesta gent no entén més que de comisaritas polítics, de burocràcia i de conservadurisme molt més ranci que el d'alguns peperos.

ERC demana el no per un atac de banyes. Paradoxa: volien la fota amb en ZP i en Mas va a anar més viu. No et creguis la resta.
Pep

Geococcyx ha dit...

Benvingut, Pep! Conservar empadronament a Mallorca pel descompte està bé, però t'avís que si ho fessis més de 10 anys ja seria "pecat i porqueria" ;D.

Pel que a l'atac de banyes d'ERC, vaig escriure el gener passat:

Deixem ara la poesia per evocar les cares espatarrants d'astorament de Carod i Puigcercós ahir i encara avui, en comprovar que CiU s'havia abaixat els pantalons només 5 minuts abans que ells. Que algú compongui el fado de Carod i Puigcercós! Mentrestant, esperarem a veure si potser encara se n'ha tret res.

La política del peix al cove segueix més vigent que mai. La pregunta és: hi ha peix?


Hi ha peix? O, com deia una il·lustre lectora: hi ha cove?