dimecres, d’octubre 19, 2005

Fet!



A la fi! Antena, LNB i descodificador instal·lats, factura, manual, tots els canals àrabs, cubans, bascos i catalans es reben (inclosa Catalunya Informació).

A part de tot, he vist per un altre canal l'enganxada entre el Marsé i la Janer i haig de dir el següent. No m'agraden els articles de M.P. Janer, i per això no he llegit cap llibre seu, tot i que ho havia llegit tot del seu pare (Gabriel Janer Manila), comentari que no ve al cas. He llegit tots els llibres de Marsé, tret de La muchacha de las bragas de oro, i potser algun llibre que hagi pogut treure els darrers dos anys o tres. Escriu molt bé i descriu meravellosament dues èpoques clau de la seva vida: els durs anys 1940 i un moment de la seva joventut.

Però a l'edat de Juan Marsé no pots entrar al jurat del Planeta pensant que mantindràs la virginitat literària. Ja saps el pa que s'hi dóna, al Planeta. Tots ho saben, inclosos els escriptors i escriptores de la seva generació que n'han format part els darrers anys.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Vols un glosat?

http://www.mail-archive.com/ais%40araisempre.org/msg02080.html

;)

Anònim ha dit...

però pel que diu el marsé el nivellet d'aquest any és per posar-se a plorar, també en els guanyadors. Potser hi ha límits: una cosa és mantenir la virginitat i l'altra que et violin i hagis de posar bona cara.

miquel ha dit...

Deixo en Marsé de banda i et felicito per la constància -gran valor-, que t'ha permès aconseguir finalment el teu objectiu parabòlic. Feies patir...

Geococcyx ha dit...

Gràcies, Pere, de la feina surt el profit, que diu mon pare...

Pel què fa a Marsé, avui en "Tià" Alzamora li dóna una repassada, potser excessiva pel què fa a la seva obra.
http://www.avui.com/avui/diari/05/oct/21/84699.htm

I no cal insultar la gent (lloros i papagais). Precisament, les tres obres que cita Alzamora són de les poques que jo no he llegit. Per a mi Marsé ha estat un gran escriptor, i li han reconegut internacionalment la seva qualitat (penso en el prestigiós premi Juan Rulfo, que no és cap Planeta). Fa entre 10 i 20 anys vaig devorar gustós gairebé tot el què havia publicat.

Pel què fa a les idees polítiques del Marsé, no sé si en comparteixo cap, i quan les vomita (El amante bilingüe), la caga. Penso que es va quedar en aquella La Salut, en aquella Ronda del Guinardó i en aquell Carmel de les seves novel·les i que no comprèn el país on encara viu.

I pel què fa al Planeta, RMF, de tota manera, em reafirmo amb el que deia: ja sabem el pa que s'hi dona. Les novel·les de MP Janer no les puc jutjar.

Anònim ha dit...

Jo no n'he llegit cap de la MPJ, i per tant, tampoc no puc dir res. I certament, aquest premi, com molts, és el que és.

El que és imperdonable és que, com el pere, no t'hagi felicitat per tenir la nostra, que ara també és la teva.

Administra-te-la amb prudència, però.

Salut