dimecres, de novembre 22, 2006

Foix, Cantinflas, més del Moral, Volver, i categories d'homes

.
Lluís Foix, Obrador i Mèxic


A ran de l'autoproclamació presidencial de López Obrador, Lluís Foix gosa dir que México cantinflea. I no li han fet una cara nova...

Efecte del Moral

Després de l'apunt d'ahir sobre l'afer del Moral, he rebut una petita allau de visites via Google. Des de Hong-Kong o Iowa, des de Karlsruhe, Barcelona o Miravet, desenes de persones volien saber de "del moral renfe". Amb una paraula...

Volver

Diumenge vaig veure la pel·lícula Volver, d'Almodóvar, que s'acabava d'estrenar a Mèxic. Hi vaig anar molt reticent, perquè no em va agradar gaire La mala educación. Diguem que Volver em va agradar més que no em pensava, que no és poc en els temps que corren. Vaig veure venir de lluny una de les dues sorpreses del final. La Penélope Cruz no fa llarg.

Categories d'homes

Fa cosa d'una setmana, a ca la Lola Paraules, la Teresa Amat parlava de Carod com d'aquest homenet. Això em recorda les categories d'home que des de petit li he sentit al meu pare:

Homes, homenets, homeniqueus, merdes, càgoles i merdensanos.

Els homenots veig que no hi entren.
.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

el meu pare simplificava més, i parlava (i encara parla) d'homens, homenets i cagabandurries. Tampoc considerava els homenots.

Geococcyx ha dit...

He rebut més respostes, amb aprox. aquestes mateixes categories: homes, homenets i cagamandúrries. Ja veus que a Mallorca la taxonomia humana és més complexa...

lola ha dit...

No havia sentit mai l'expressió "no fer llarg". Dicreteta, la Cruz?

Encara recordo una categoria excepcional de mon pare, "individu"; en llenguatge col.loquial suposo que sempre és despectiu, però de petita -i encara ara una mica- em resultava sinistre. Són curioses i persistents les adherències emocionals que tenen moltes paraules.

LOla

Geococcyx ha dit...

A Mallorca "no fa llarg" o "que no farem llarg?" són molt habituals... La Cruz, trobo que li falta espontaneïtat per fer el paper que fa.

I encara faltava "aquest insurrecte", que deu ser pitjor que "aquest individu"..