dimecres, de desembre 28, 2005

Jaime Carbonell Ferrà

La revista Proceso del 18 de desembre porta un article (99 primeres paraules) sobre l'homicidi el 1932 del cantant mexicà Guty Cárdenas, el ruiseñor yucateco (deixo aquest sobrenom a la vostra consideració...). No entro en el tema principal de l'article, sinó en un personatge que s'hi esmenta: Jaime Carbonell Ferrà El Mallorquín, bailaor de flamenc, amic o conegut de Guty Cárdenas.

Nadamenos! Un mallorquí guanyant-se la vida de bailaor flamenc al Mèxic del Maximato. Pensant que em trobava davant un fenomen semblant als "xurumbels d'Espanya (*)", he acudit al Google. Res de res. No hi ha ni rastre al web d'aquest [oblidable?] bailaor mallorquí.

Per tant:

a) Constato que d'aquí a un parell de dies, quan passi el robot de Google pel meu bloc, estrenaré al cercador el nom de l'insigne bailaor.

b) Constato que no tinc cap informació d'aquest senyor, a part que, segons Proceso, era conegut del Guty i va resultar accidentalment ferit en l'homicidi del ruiseñor yucateco.


c) Qui sap res d'El Mallorquín?

(*) Parlant dels "xurumbels", els he traduït el nom perquè no m'interessa que el Google m'enviï cada dia xurumbòfils cap a aquest apunt. Després d'escriure gairebé 300 apunts, és una mica frustrant que cada dia entre el 3% i el 9% de les visites siguin d'algú que cerca informació sobre aquest grup musical, normalment sense el més mínim interès en la resta del bloc ;-( Tot per un apunt del maig passat. ..

ACTUALITZACIÓ 28/12/2005. Veig que algú se m'ha avançat al Google. Aquí teniu, més o menys la història de Proceso sobre la mort del Guty...

2 comentaris:

Laura ha dit...

jajaja a mi a vegades em diuen friki!!! pero tu em superes ehh? ja m`he passat al "catlau.blog..." ;D Salutacions desde terres catalanes (lesionada)

Geococcyx ha dit...

Quina benvinguda t'han fet! Se't veu radiant, malgrat tot. Al CDG més aviat m'ha tocat esperar hores que córrer. Ara cuida't i recupera't.

Friki jo? Ara hauria de dir juas juas juas, i escriure amb llenguatge SMS, però no en sé. Salut.