divendres, d’agost 11, 2006

Ja sóc aquí

..
Després d'un viatge de 28 hores (de porta a porta) i sense incidents, arribo a l'altiplà mexicà, tot i volar el mateix dia de l'emergència terrorista de Heathrow (avantatges de volar per Amsterdam). El telenotícies de la BBC que ens van passar a l'avió no en parlava, devia ser del dia abans. La cancelacio de vols BCN-Heathrow anunciada al Prat em va fer sospitar alguna cosa, i un monitor a l'aeroport d'Amsterdam m'ho va confirmar.

M'agrada l'aeroport d'Schiphol, un aeroport gairebé lineal, on és molt fàcil orientar-se. Les caminades (i corregudes!) poden ser un pèl llargues però ja ho són en qualsevol aeroport gran. A Schiphol els avions aterren a quilometres dels edificis de l'aeroport, i passen per damunt d'autopistes i canals abans d'estacionarse a la terminal. L'acústica dels altaveus i els auriculars no són gaire bones als avions de KLM que m'han tocat, però els subtítols en holandès ajuden (!?) a acabar d'entendre les pel·lícules en anglès. També hi ha versio en mexicà.

Si arribant a Xile la pregunta era què fa que Xile no sigui com Mèxic, passant per Amsterdam la pregunta encara és més dolorosa: per què Catalunya no és Holanda? Pregunta sideral, còsmica. Ridícula? Després dels darrers deliris maragallians, no me l'hauria ni de plantejar.
.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

(de Laporta a Laporta) com que Catalunya no és Holanda? Si Catalunya és el barça, i el barça és holanda, entonses ...

I tot i que ja hagis aterrat (aterrat, potser), diria que no les pots tenir totes, perquè l'Obrador encara piula i, des d'aquí, sembla que la-cosa-está-que-arde.

Geococcyx ha dit...

Bé, l'holandesisme del Barça no és gaire consol.

I aquí la cosa segueix complicada, amb un sistema electoral que potser no és prou robust, pero sobretot amb un senyor que ha decidit unilateralment quin ha de ser el resultat de l'elecció, i que Ell és el poble...

Anònim ha dit...

Lo mejor del Schipol es que es un aeropuerto global.... en gran parte del aeropuerto todas las señales están sólo en inglés... y también es un aeropuerto donde todos los vuelos son internacionales, ya que no hay vuelos domésticos. Aeroportuariamente estamos en tercera división, ya sea por unos que desde Madrid que no invierten, y por otros que desde BCN no saben pedir las competencias que realmente importan.

Geococcyx ha dit...

Aquest aspecte no l'havia remarcat però òbviament impressiona el lloc que s'han fet al tràfic aeri internacional. Acabo de llegir que a aquest aeroport hi treballen 40.000 persones, i que té 40 milions de passatgers a l'any.

Crec recordar que molts rètols són només en anglès, especialment els grossos que hi ha pels passadissos, mentre d'altres més petits són bilingües. Sortint de l'aeroport, fins i tot al tren, crec recordar que tot està en holandès. A Holanda "tothom" sap anglès, però ho fan "tot" en holandès.