dijous, de març 22, 2007

Quin escàndol!

Encara ressonen dins la closca cada dia més buida del meu cap les mentides interessades d'un professor universitari d'Economia sobre l'aeroport del Prat, en un programa Àgora que ja he comentat. Involuntàriament, el diari Avui acaba de deixar en evidència el professor, amb una notícia veritablement escandalosa, tot i que la meva capacitat d'escàndol comença a ser molt minsa:

Espanya impedeix per llei vols directes del Prat a destins clau
El govern central té firmats acords amb països no membres de la UE, com Mèxic i Tailàndia, que obliguen les aerolínies a volar exclusivament a Barajas recent L'últim dels 111 pactes es va firmar el 2003

El fet que el 2007 es faci públic aquest fet desacredita tota la classe política catalana (govern i oposició) dels darrers, diguem-ne, trenta anys. Per no parlar de la premsa i els òrgans empresarials catalans. A hores d'ara, aquest descrèdit és redundant i segurament trivial.

Solució a la vista? Voldria equivocar-me, però em sembla que la batalleta per la nova terminal del Prat només serà una bona ocasió per a una nova derrota. Conclusió: crec que ens queden molts anys de seguir arrossegant el cul i la son pels aeroports d'Schiphol o de Charles de Gaulle.

Traducció automàtica d'aquest text: en es fr