dimarts, de març 06, 2007

Seguretat casolana



Al pati d'una casa de la Ciutat de Mèxic, filats espinosos i tanques electrificades envolten les cases veïnes. I la pròpia.

Traducció automàtica d'aquest text: en es fr

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tinc algú proper que està vivint a ciutat de Mèxic des de fa mig any per estudis. Comenta que és prou segur. Explica que allà tothom ven coses els uns als altres, que ells han vengut flams al metro, que a la universitat tothom ven alguna cosa...Podríes explicar aquesta costum?
Eule

Geococcyx ha dit...

La "ciutat de Mèxic" és un nom ambivalent, que es pot referir a Mèxic D.F. (8-9 milions d'habitants), o a la conurbació de la vall de Mèxic (19-20 milions, que inclou el DF i un bon grapat de municipis de l'estat de Mèxic).

Al DF es cometen uns 16.200 delictes per cada 100.000 habitants a l'any, entre els quals hi ha 8.24 homicidis intencionats per cada 100.000 hab i any. Dades de l'any 2000. Veig que a la província de Barcelona es cometen uns 7.800 delictes per cada 100.000 habitants a l'any, entre els quals hi ha 1.5 assassinats o homicidis intencionats per cada 100.000 hab i any. Però atenció, que a l'estat de Mèxic els homicidis són 21 per cada 100.000 hab i any, que Déu n'hi do. Això de que la ciutat sigui prou segura, és molt discutible, tot i que depèn de la zona de la ciutat, i la percepció sempre és subjectiva. T'asseguro que les tanques i els filats són bastant habituals i no són decoratius...

Aquí molta gent es complementa els ingressos venent coses al carrer o als companys de la feina. És molt típic que si li expliques a algú que et vols comprar una cosa (uns mobles, per exemple), ràpidament et dirà que el seu germà, o la seva cunyada en té uns de venals, o té una botiga de mobles... Hi ha gent que ven sabates, o roba interior, o joies, per catàleg als companys de feina...