dilluns, d’agost 16, 2004

Espereu el camió de les deixalles!

Teníem uns contenidors per dipositar les escombraries al carrer. Sovint estaven plens a vessar i assetjats pels pepenadores, persones que trien objectes de valor o reciclables, tot i que està prohibit fer-ho. L'ajuntament va decidir que això no podia ser i, aprofitant les vacances, va treure tots els contenidors del carrer. Al lloc on abans hi havia un contenidor ara hi ha un rètol ben gran que diu "Espereu el camió, no dipositeu deixalles al carrer".

Espereu el camió? A les 4 de la tarda, aproximadament, tres dies a la setmana un modern camió compactador passa pel nostre barri, s'atura davant de casa nostra, i toca la campana perquè nosaltres, que no tenim res més a fer que esperar el camió, sortim amb les bosses de 2-3 dies i les entreguem en mà als recollidors. Fantàstic!

Segurament la idea va ser d'un home que té tot el dia a casa la senyora i/o una minyona, disposades a esperar que soni la campana de les escombraries. Fins i tot en un ciutat tan tradicional com aquesta, a moltes cases no hi ha ningú durant tot el dia. El malestar ha estat bastant sonat. Quan vam trucar a l'Ajuntament ja érem l'enèsima protesta i sembla que ara ho canviaran i posaran recollida nocturna.

No és mala idea treure els contenidors del carrer, però s'ha de donar oportunitat a la gent de dipositar les escombraries al carrer durant una finestra de 2 hores a primera hora del matí o de la nit, com fan a Mont-real (Quebec), per exemple.

1 comentari:

. ha dit...

Al poble on visc i pago la contribució (Terrassa), a tres carrers de casa meva (al meu carrer, no), el mes passat l'alcalde va inagurar unes obertures amb tapa per on els veïns tiraran les escombraries que abans hauran triat disciplinadament (paper, plàstic, vidre, matèria orgànica...). Quan obres la tapa, veus un pou sense fons temible. I són tapes fàcils d'aixecar i ben baixes. Un nen de cinc o sis anys en podria aixecar una sense cap difultat i abocar-s'hi i... En fi, suposo que l'ajuntament dóna per descomptat que les criatures van sempre lligades o que tenen poc interès per l'espeleologia.