dimecres, de setembre 27, 2006

Estrès post-vacances?

Ja heu sortit l'estrès post-vacances? Aquí en diuen hueva, diu l'amic E. Si voleu un metre quadrat d'illa per perdre-vos, no crec que en trobéssiu un de millor. Un bon lloc per desaparèixer quan et trobes que enguany els alumnes tampoc coneixen la transformada de Laplace (per exemple).
.



El Universal i els gossos a Ecatepec
.
El Universal explicava que hi ha 17 milions de gossos al municipi d'Ecatepec. Ecatepec de Morelos és un municipi-al·luvió, amb 1,6 milions d'habitants, a l'estat de Mèxic, i veí de la "delegació" Gustavo A. Madero del DF. Es diu "de Morelos" perquè hi van pelar aquest cabdill insurgent de la guerra d'Independència mexicana.

Ho he trobat molt, però molt, això dels 17 milions de gossos, perquè serien 10 gossos per habitant. Amb una superficie municipal de 187 km2, una mica més que Felanitx, la densitat seria de 91.000 gossos per km2! Amb aquesta densitat canina, els ecatepequencs (improviso gentilici) podrien viure menjant només carn de gos una bona temporada, potser indefinidament si combinaven la dieta canina amb les verdures.

Bé, llegint l'article ja s'intueix que els 17 milions de gossos són en tot Mèxic (sembla que es confirma aquí). Al cos de l'article s'hi llegeix que a Ecatepec hi ha 700.000 gossos, o potser fins a dos milions, que no és poc. També es parla de 150.000 agressions canines al municipi. Deú n'hi do: prop del 10% de la població mossegada per un gos cada any. No serà també a tot Mèxic? Sembla tot un cas de becari en pràctiques al diari...

ADSL "supersònica"

En una trucada automàtica de Telmex, una veu gravada m'anuncia que gracias a su preferencia (això vol dir, gràcies a que no tinc altre remei que ser client seu), podré doblar la velocitat de la meva ADSL, un servei de Telmex que es diu Prodigy Infinitum. Els prodigis de Telmex són infinits.

Gràcies als miracles tècnics i comercials de l'economia de lliure compadreo, podré passar dels actuals 256 kbps a uns supersònics 512 kbps! Com veieu, Telmex ha descobert la roda, el hilo negro, que diuen aquí. 512 kbps! Casc, cinturó de seguretat i biodramina, abans de navegar per internet!
.