dissabte, de novembre 17, 2007

Tot esperant Houston

Aviat passarem un cap de setmana a Houston, que és relativament a prop, si fa no fa com de Barcelona a Amsterdam. Anirem a veure un metge que ha publicat dos-cents articles científics (espero que algun l'hagi escrit ell!), i aprofitarem per veure la ciutat, ara que la meva dona ja té el visat de turista per als Estats Units. Encara no he tingut temps d'inventariar els principals atractius d'aquesta ciutat texana, que, per als patrons europeus i mediterranis, sospito, és més aviat una no-ciutat. Però no prejutgem la cosa, perquè Houston és la quarta conurbació més gran dels Estats Units i segurament hi ha de tot, tret de parades de castanyes i moniatos, que en aquests dies es troben a faltar. I a més, recordo que a Jaume Sobrequés li va encantar, Houston, i li va inspirar una espècie d'oda al vehicle particular, a l'autopista de cinc carrils i a la ciutat "sense restriccions d'espai".

El llegat de Lucy: els tresors ocults d'Etiòpia és l'exposició al Museu de Ciències Naturals de Houston en què es presenten, entre altres peces culturals i històriques, les restes originals de la nostra amiga africana Lucy, el famós exemplar d'Australopithecus afarensis de fa tres milions d'anys. Hi ha hagut polèmica per aquesta exposició, pel fet de treure els fòssils d'Etiòpia, i pel fet que el benefici sigui "només", diuen, per als museus dels països rics. Aquí gairebé em convencen. Hauria de visitar l'exposició? Si ho faig, pecaré contra el tercer món i contra la conservació de les restes? Ara mateix, la probabilitat de visitar l'exposició: 70%. A 20 dòlars l'entrada.

Traducció automàtica d'aquest text: en es fr

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo hi aniria, si no, pel mateix motiu, caldria no anar al Louvre o al British Museum, on en lloc de tindre les coses en préstec les han robades o comprades. Dic jo que Lucy més que una amiga africana seria com una tieta aficana, no?

Geococcyx ha dit...

Gràcies, Maria: la probabilitat de visita ja ha pujat al 80% ;-)
A més, el govern etíop diu que la part dels beneficis que en traurà serà per reformar el museu, tot i que no ha estat molt explícit en percentatges, etc. L'exposició ha batut rècords al museu de Houston.

I la Lucy, amiga, amiga, que jo sóc de la mateixa quinta...