divendres, d’abril 20, 2007

"Tinc una escopinada per a vostè"

No vaig veure el primer programa de Tengo una pregunta para usted amb Rodríguez Zapatero de protagonista. Només n'he tingut notícia per la famosa pregunta del preu d'un cafè. Però ahir passaven per TVE Internacional la que devia ser la segona edició del programa, amb Mariano Rajoy de protagonista. Rajoy era el preguntat. Hauríem de dir empreguntat, perquè en va sortir bastant empeguntat...

Tenint en compte que el PP va obtenir 9.63 milions de vots a les darreres eleccions a les Corts espanyoles, el 37,6% dels vots, hem de suposar que hi deu haver algun ciutadà anònim que seria capaç de preguntar a Mariano Rajoy les típiques coses que els típics votants del PP senten per la ràdio en esmorzar cada matí: què troba que els rojos hagin fet un cop d'estat i violat la Constitució? què troba que hagin mort Espanya? ¿no creu, senyor Rajoy, que el Viriato hauria de tornar per ressuscitar-la? què troba que el ximplet del Rovireig tingui sotmès el Sabater? i què troba de tantes i tantes desgràcies que no s'havien vist des que els rojos i els separatistes van iniciar la Guerra Civil en proclamar la República un 14 d'abril? O era un 13 d'abril?

No ho sé. Algú hi havia d'haver entre el públic capaç de formular una pregunta d'aquest estil, dic jo, per tenir una mostra de preguntes més plural i representativa. No sé si hi va ser, perquè no vaig seguir tot el programa, però l'estona que el vaig veure les preguntes semblaven totes formulades per professionals de les manifestacions post-11-M, per professionals de la guerra contra la guerra de l'Irak, o per alumnes de l'escola d'estiu del PSOE. No sé quins criteris tingueren per triar el públic, però les preguntes a Rajoy eren la majoria de l'estil de Tinc una escopinada per a vostè. Quina gran professionalitat, la TVE! Què gran que és la democràcia!

Fins i tot Remigio, un col·lega que va veure el programa pel cable mexicà, es va quedar acollonit i m'ho ha explicat avui dematí.

Traducció automàtica d'aquest text: en es fr

2 comentaris:

Anònim ha dit...

no sé si has vist la proposta del ferran sàez a partir d'aquesta xarlotada, tinc una auditoria per a vostè.

Geococcyx ha dit...

No l'havia vista. Aquest "pograma" dóna molt de sí...