tag:blogger.com,1999:blog-7176383.post114255455186525424..comments2008-05-29T16:02:43.062-05:00Comments on Cartes de Mèxic (blog tancat): Gordita ClusterGeococcyxhttp://www.blogger.com/profile/07516531492275150376noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-7176383.post-1142699899832224892006-03-18T10:38:00.000-06:002006-03-18T10:38:00.000-06:00Per la teva formació ja saps que les cendres veget...Per la teva formació ja saps que les cendres vegetals són alcalines i fan un efecte semblant a la calç. El resultat és que es desprèn una closca transparent que té el gra, i resulta més fàcil de moldre i de digerir.<BR/><BR/>Aquest menjar de burritos és cuina tex-mex, que és un invent dels EUA, basat en la cuina texana (emparentada amb la norteña de Mèxic). Però la cuina mexicana és una altra cosa. No conec la cuina d'Amèrica Central. <BR/><BR/>Us dec als lectors de Cartes unes fotos d'uns <I>tacos</I> i unes <I>gordas</I>. Un dia d'aquests...Geococcyxhttps://www.blogger.com/profile/07516531492275150376noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7176383.post-1142681419538114092006-03-18T05:30:00.000-06:002006-03-18T05:30:00.000-06:00Més coses: Per aquí -Catalunya, Mallorca- els menj...Més coses: <BR/>Per aquí -Catalunya, Mallorca- els menjars d'Amèrica central i Nord amèrica no industrialitzat(?) no ocidentalitzat (?),...(?) -Hem de trobar un nom al paquet geogràfic Mèxic Panamà!!- aishh, ja he perdut el fil...<BR/><BR/>Això: que aquí el menjar més popularitzat a base de blat de les índies és el mexicà: burritos, tacos,... però per mi, amb molta diferència, les pupusas de El Salvador -farcides de formatge o de chicharron,mmm...- són lo millor que he menjat!! I el fenòmen pupuseria ja és això que expliques: infinites paradetes als parcs, parades d'autobus, mercats,...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7176383.post-1142680336687408512006-03-18T05:12:00.000-06:002006-03-18T05:12:00.000-06:00...que bo el diccionari del blat de moro!Allà on j......que bo el diccionari del blat de moro!<BR/><BR/>Allà on jo vaig estar, enlloc de bullir-lo amb calç, el feien macerar amb cendra (que la funció és la mateixa).<BR/>Jo que he vist rentar el llençols amb cendra ho veia més o menys normal, però hi va haver alguna persona que no li va fer gràcia això de menjar cuinat amb cendra!Anonymousnoreply@blogger.com