divendres, de setembre 17, 2004

Preservatius? Connais pas.


Preservatius? I ara!

Farmacia Guadalajara és una cadena de farmàcies (tipus supermercat) força estesa per uns quants estats de la república. Moltes obren 24 hores al dia, i pots anar a comprar-t'hi medecines, llet, aigua, pa bimbo, "mistol" i el que calgui. Com a supermercat o dépanneur és genial, però si pretens comprar-t'hi uns condons... ho tens clar.

Sembla ser que és política de la casa no vendre cap classe de preservatiu. Em vaig quedar parat el dia que en vaig demanar de tal marca (ara no farem propaganda de cap...) i em van dir que no en tenien d'aquesta marca ni de cap altra. No ho he investigat, però el fet que els campanars de la catedral de Guadalajara, Jalisco, figurin a l'emblema de la casa pot indicar que es tracta de motius religiosos.

Ja m'estava preguntant si hauria de comprar el condons a la carnisseria o a la tortillería (on venen les tortillas de blat de moro), quan vaig descobrir que sí que en venen al Walmart o a altres farmàcies, com la Guanajuato.

Aquí quan la gent és molt beata diuen que són molt mochos, o que se santiguan hasta atrás. No vull pensar com seria la gent fa 30 anys, però Déu n'hi do ara alguns.

2 comentaris:

Geococcyx ha dit...

Hola Aura:

Explicava el Tísner a les seves memòries que en arribar en vaixell a Veracruz, exiliats, es van trobar amb una recepció multitudinària. Entre altres pancartes, n'hi havia una del Sindicato Mexicano de Tortilleras, que els donava la benvinguda...

Les farmàcies-supermercat són típiques també a la resta de Nord-Amèrica: Estats Units i Canadà. No sé si també a l'Amèrica del Sud, però segurament també.

subal ha dit...

perdona que t'atabali amb tant missatge, però em fas venir alguns records. Les farmacies de mèxic, si no recordo malament, també venen tabac, oi?

són la hòstia.